Dezvoltarea creativitatii si a capacitatii de inovare...

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 04.06.2014 20:04 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Universitatea de Vest din Timişoara, in calitate de solcitant, in parteneriat cu Colegiul Naţional “C.D. Loga”Timişoara şi Colegiul Silvic „Casa Verde” Timişoara, anunţa lansarea proiectului  „Dezvoltarea creativitaţii şi a capacitaţii de inovare prin abordari interdisciplinare şi facilitarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii”.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea creativitaţii şi a capacitaţii de inovare, a spiritului de intreprinzatori şi facilitarea inserţiei pe piaţa muncii prin abordari interdisciplinare a 160 de elevi şi 200 de studenţi.
Implementarea proiectului va genera un efect pozitiv pe termen lung deoarece contribuie semnificativ la dezvoltarea resursei umane tinere implicate in proiect (elevi şi studenţi), la schimbarea atitudinii faţa de munca prin sporirea responsabilitaţii, facilitand astfel tranziţia de la şcoala la viaţa activa.
Crearea la elevi şi studenţi a aptitudinii de a aborda interdisciplinar soluţionarea unei probleme din viaţa reala, alaturi de participarea lor la rezolvarea a diverse sarcini prin munca in echipa, contribuie la dezvoltarea creativitaţii, orientarea lor spre inovare şi adaptarea la dinamica cerinţelor pieţei muncii.
Alegerea aleatoare a programului de studii universitare de licenţa sau masterat va fi inlocuita cu una conştienta ca urmare a consilierii şi orientarii in cariera şi respectiv a stagiilor de pregatire practica la agenţi economici.
De asemenea, absolvenţii de studii liceale şi universitare vor avea ocazia sa cunoasca nemijlocit aşteptarile angajatorilor, condiţiile şi rigorile impuse de un anumit loc de munca, ceea ce contribuie la dezvoltarea spiritului lor de responsabilitate.
Valoarea totala a proiectului este de 2,165,970.00 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2,122,0650.60 lei, iar contibuţia solicitantului de 43,319.40 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.