Dosare penale intocmite pentru evaziune fiscala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.12.2011 16:12 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In urma activitatilor specifice desfasurate de catre ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor-Timis, cu avizul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala fata de I. L. EMILIAN,de 39 de ani, din Timisoara, care in perioada februarie-iunie 2008, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Timisoara nu a evidentiat in contabilitatea societatii sau in alte documente legale toate veniturile realizate, respectiv prestari de servicii, creand in acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului in suma totala de 41.449 de lei reprezentand TVA-ul de plata si impozitul pe profit. 

Tot cu avizul procurorului s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui M. VASILE, de 30 de ani, din Viseul de Jos, judetul Maramures, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala (omisiunea evidentierii in actele contabile sau in alte documente legale a tuturor operatiunilor comerciale desfasurate) si pentru cesionarea fictiva a partilor sociale ale unei societati comerciale.
In fapt, in perioada mai-iunie 2009, suspectul a desfasurat activitati economice in numele unei societati din Remetea Mare, judetul Timis, fiind emise trei facturi fiscale fara sa fie inregistrate in contabilitatea firmei veniturile realizate.
Prejudiciul cauzat de suspect bugetului consolidat al statului, reprezentand impozitul pe profit si TVA-ul datorate, este in suma totala de 5.459 de lei. Anterior, in februarie 2009, M. Vasile, in calitate de asociat unic si administrator al unei alte societati i-a transmis in mod fictiv lui A. Marius, actiunile pe care le detinea in aceasta societate comerciala urmarind ca astfel sa ingreuneze si sa se sustraga de la urmarirea penala.
Cercetarile continua in vederea probarii intregii activitati infractionale a celor doi suspecti si pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.