Dosare penale si amenzi aplicate... preventiv-reactive

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.10.2012 09:07 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În perioada 28.09-01.10.2012 poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au organizat acţiuni preventiv-reactive, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, în sistem integrat, în vederea reducerii evenimentelor grave înregistrate în domeniul transportului de persoane,inclusiv în domeniul taximetriei, a numărului accidentelor rutiere soldate cu victime, precum şi pentru diminuarea faptelor care afectează siguranţa persoanelor şi bunurilor, viaţa ori integritatea acestora.

La executarea acţiunilor au fost angrenate efective din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, poliţie rutieră şi alte instituţii (I.J.J.Timiş, I.T.P.F.Timişoara, A.R.R., R.A.R.).
Cu această ocazie au fost întocmite 29 de dosare penale pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru încălcarea prevederilor legale la regimul rutier şi pentru nerespectarea drepturilor de autor.
Totodată, au fost aplicate 602 sancţiuni contravenţionale în valoare de 214.885 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, Legii 12/1990 privind comerţul ilicit şi Oug195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
În data de 29.09.2012, la ora 04.50, F. F. Marius, de 24 de ani, din Arad, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Socrate din Timişoara, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
În data de 30.09.2012, C. VASILE, de 38 de ani, din Timişoara, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Aradului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care şoferul a fost condus la Spitalul Clinic Municipal în vederea recoltării probelor biologice.
În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale.
În data de 30.09.a.c. G. VALENTIN, de 43 ani, din localitatea Sînmihaiu Român, a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare o casă de marcat electronică fără a poseda acte de provenienţă.
În aceeaşi zi a fost depistat şi M.G. Gabriel, din satul Roviniţa Mare, judeţul Timiş, în timp ce oferea spre vânzare un generator de curent electric, fără a poseda acte de provenienţă.
Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.