Doua dosare penale pentru contrabanda

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.01.2012 15:28 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Poliţiştii din cadrul Secţiilor 8 şi 9 Poliţie Rurală Deta şi Jebel, au acţionat la data de 17 ianuarie 2012, pentru asigurarea unui climat sporit de ordine şi siguranţă a cetăţenilor,combaterea faptelor ilegale asociate din traficului cu ţigări şi alte produse accizabile provenite din contrabandă. Cu această ocazie, poliţiştii au legitimat 78 de persoane, 32 dintre acestea fiind verificate în bazele de date şi au verificat, de asemenea, 61 de autovehicule.

Deşi acţiunea organizată a avut un caractere preventiv, au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a unor bunuri supuse accizării.

De asemenea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor a 960 pachete de ţigări şi 100 de litri de alcool, de provenienţă străină.

Spre exemplu, la data de 17.01.2011, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localităţii Moraviţa.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte C. Felicia, de 63 de ani, din municipiul Timişoara.

Cu ocazia controlului efectuat în portbagajul autoturismului au fost găsite 61 de sticle de câte un litru fiecare de alcool.

Întreaga cantitate de alcool a fost ridicată si predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit un alt autoturism condus de P. Maria, de 52 de ani, din Timişoara, iar la controlul efectuat în habitaclul autovehiculului au fost găsite 510 pachete ţigări de provenienţă străină.

Toate pachetele de ţigări au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

Faţă de cele două persoane, poliţiştii au întocmit câte un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă conform Legii 571/2003.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.