Egalitatea de sanse - de la concept la realitate

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 17.06.2014 17:59 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Agenţia Judeţeana pentru Plaţi şi Inspecţie Sociala (AJPIS) Timiş lanseaza proiectul Egalitatea de şanse - de la concept la realitate.
Evenimentul va avea loc in data de 18 iunie 2014, intervalul orar 11:00-14:00, la Hotel Boavista, Sala Roşie, Aleea F.C. Ripensia nr. 7A, Timişoara.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului egal pe piaţa muncii şi imbunataţirea capacitaţii de ocupare şi asigurarea accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale pentru 418 femei din judetul Timiş şi din Regiunea de Vest.
Proiectul se adreseaza in special femeilor dezavantajate din punct de vedere socio-economic prin furnizarea unor pachete de servicii de educaţie, formare şi sprijin şi a unor activitaţi de promovare a principiului egalitaţii de şanse şi de gen adresate autoritaţilor publice locale şi partenerilor sociali, cu privire la combaterea inegalitaţilor bazate pe etnie, dizabilitate, varsta şi gen.

Rezultatele propuse in acest proiect sunt: 418 femei vor fi recrutate in urma celor 84 de campanii de informare si constientizare derulate; 286 de femei vor participa la cursuri de calificare/recalificare, din care 246 femei vor fi certificate; 20 de femei vor participa la cursuri de formare a competenţelor antreprenoriale, din care 17 femei vor fi certificate, iar 5 femei isi vor deschide propria afacere; 40 de femei vor participa la cursuri de competente TIC, din care 35 femei vor fi certificate; 10 persoane varstnice vor fi identificate si recrutate ca voluntare. Vor fi organizate pe parcursul implementarii proiectului: 8 seminarii de promovare a principiului egalitatii de sanse si de gen, 5 focus-grupuri, 12 intalniri ale membrilor Comisiei Judetene pentru Egalitate de sanse intre femei si barbati, o conferinta de deschidere, o conferinta de inchidere a proiectului si o conferinta de sustenabilitate si transferabilitate interregionala de bune practici. Va fi elaborat ghidul „Egalitatea de gen in administratia publica locala”.
Valoarea totala a proiectului este de 2.115.660,00 lei, din care valoarea contributiei FSE este de 1.840.717,29 lei, valoarea contributiei de la bugetul national este de 232.629,51 lei, iar contributia proprie a Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany este de 42.313,20 lei.
Durata de desfaşurare a proiectului este de 18 de luni, Mai 2014 - Octombrie 2015.

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovand practici profesioniste in asistenta sociala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.