Evenimente rutiere - 10 decembrie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.12.2011 10:44 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Trei dosare penale în doar câteva ore

Acţiunile pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate de poliţişti în seara zilei de 09.12.2011 şi în cursul nopţii au scos la iveală nereguli materializate în trei dosare de cercetare penală.
Pe strada Romanilor din municipiul Reşiţa a fost depistat M.EMANUEL, de 24 de ani, care conducea un autoturism neînmatriculat, valabilitatea numerelor de înmatriculare era expirată din data de 06.12.2011.
Un alt tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost oprit pentru control pe raza localităţii Cozla.
Verificările efectuate au indicat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul era neînmatriculat, motiv pentru care s-a întocmit un dosar penal.
Pe raza localităţii Lupac poliţiştii rutieri au oprit un alt autoturism pentru control.
Testarea cu aparatul alcooltest a tânărului conducător auto de 27 de ani, a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă pentru conducere pe drumuri publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Curbă şi viteză

Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs în după-amiaza zilei de 10.12.2011, pe DN 58, în afara localităţii Păltiniş.
Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a constatat că C.MARIAN, de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism, nu a redus viteza de deplasare într-o curbă, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pasagerului C.SILVIU, de 37 de ani şi rănirea uşoară a conducătorului auto, ambii fiind transportaţi la Spitalul din Caransebeş pentru îngrijiri medicale, unde rănitul grav a rămas sub supraveghere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Doi într-unul

În urma unui control, poliţiştii au depistat un tânăr care transporta material lemnos fără documente legale, dar nici nu poseda permis de conducere.
În după-amiaza zilei de 10.12.2011, oamenii legii au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi o remorcă, încărcat cu material lemnos.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că ansamblul de vehicule a fost condus de către Z.COSMIS, în vârstă de 29 de ani, care nu posedă permis de conducere, iar autotractorul nu este înmatriculat.
Referitor la transportul de material lemnos, acesta nu a putut prezenta documente, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 de lei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

Biciclist acroşat

În seara zilei de 10.12.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Bozovici în urma căruia o persoană a fost rănită uşor.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce A.ION, în vârstă de 52 de ani, conducea un autoturism, la virajul spre stânga pe o stradă secundară nu a observat un biciclist (care nu era echipat corespunzător cu elemente reflectorizante) pe care l-a acroşat.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, un bărbat în vârstă de 40 de ani care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto rezultatul a fost negativ, iar la testarea biciclistului a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Suficient pentru un dosar penal

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere, poliţiştii au depistat un bărbat care, deşi consumase alcool, a condus un autoturism pe drumurile publice.
M. DANIEL, în vârstă de 34 de ani, a fost oprit de oamenii legii, pe raza comunei Zăvoi în seara zilei de 10.12.2011.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Oţelu Roşu unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Evenimente rutiere pe raza judeţului Timiş

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi în data de 10.12.2011, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că pe raza localităţii Biled a avut loc un accident rutier.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că C. Ciprian de 23 ani, din Biled, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleaşi localităţi la intersecţia cu DJ.693, a accidentat pietonul D. M. Elena, de 24 ani, din Biled care traversa strada regulamentar printr-un loc marcat şi semnalizat de trecere pentru pietoni.
În urma accidentului a rezultat rănirea tinerei, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că în apropierea localităţii Coşteiu, avut loc un accident rutier.
La faţa locului, poliţiştii au constatat că T. Ionel de 50 ani, din Topolovăţu Mare, în timp ce circula dinspre Timişoara spre Lugoj, pe DN.6, în afara localităţii Coşteiu din cauza executării unei depăşiri neregulamentare a determinat conducătorul unui alt autoturism, care circula din sens opus, să vireze brusc stânga intrând astfel în coliziune cu un cap tractor, condus de K. Anastasios, cetăţean grec, care circula regulamentar, pe direcţia Timişoara-Lugoj.
În urma accidentului a rezultat rănirea R. Florin, de 25 de ani, din Găvojdia conducătorul autoturismului care venea de pe contrasens.

Fara permis de conducere la Dumbrava

În data de 10 decembrie 2011, în jurul orei 12.45, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală au oprit pentru control pe raza localităţii Dumbrava un autoturism condus de P. N. FLORIN, de 23 de ani, din satul Surducu Mic, judeţul Timiş.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu posedă permis de conduce pentru nici o categorie de autovehicul.
În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Autoturism neînmatriculat

În urma unei acţiuni desfăşurate în data de 10.12.a.c., de către poliţiştii din cadrul Politiei oraş Deta, a fost oprit pentru control în jurul orei 13.30, între localităţile Deta şi Voiteg, un autoturism la volanul căruia se afla M. IONUT, de 28 de ani, din Timişoara. În urma verificărilor s-a stabilit că şoferul nu posedă permis de conducere iar autoturismul nu este înmatriculat in circulaţie din anul 2006.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.