Evenimente rutiere de weekend in Caras-Severin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.01.2012 15:32 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În dimineaţa zilei de 14.01.2012, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Secăşeni, în care a fost implicat un minor.

Echipa deplasată la faţa locului, a constatat în urma cercetărilor că în timp ce S.M., de 15 ani, conducea o bicicletă pe o stradă lăturalnică din localitate, la intersecţia cu DJ 586 A, nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate unui autoturism condus de J.MIRELA, de 42 ani, fiind acroşat de autovehicul.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorului, fiind transportat la Spitalul Oraviţa, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă.


În cursul nopţii de 14/15.01.2012, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, în timp ce desfăşurau o acţiune pe linie rutieră, pe raza localităţii Buchin, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul. Conducătorul auto iniţial a redus viteza după care a plecat spre Caransebeş, dar a fost oprit de poliţişti la doar câteva sute de metri distanţă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către S.ION, în vârstă de 55 de ani, care nu posedă permis de conducere şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de probe biologice de sânge chiar dacă poliţiştii i-au adus la cunoştinţă că acest fapt constituie infracţiune.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.


În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţişti rutieri în noaptea de 14/15.01.2012, pe strada Uzinei din oraşul Anina a fost oprit pentru control un autoturism.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către D.DORIN, în vârstă de 34 de ani, însă acestuia i-a fost anulat permisul din luna august a anului 2011, iar autoturismul era neînmatriculat.

La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul anulat, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.