Evenimente rutiere in judetul Timis: Timisoara, Deta, Satchinez, Parta, Liebling

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.01.2012 10:59 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La data de 19.01.2012, în jurul orei 20, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe bulevardul Take Ionescu din Timişoara.

Din primele verificări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că M. Adrian, de 52 de ani, conducea un autoturism pe bulevardul Tache Ionescu când a surprins şi accidentat un pieton care traversa strada regulamentar pe marcajul pietonal.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoara a pietonului C. Alexandra, de 26 de ani.

În cauză cercetările vor continua pentru stabilirea condiţiilor în care s-a petrecut evenimentul rutier.


*Poliţiştilor le-a fost semnalat la data de 21 ianuarie 2012, faptul că pe raza localităţii Giarmata, judeţul Timiş, a avut loc un accident de circulaţie.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie care din primele verificări a stabilit că H. Daniel se deplasa pe partea carosabilă a D.J 691, dinspre Lipova spre Timişoara, iar pe raza localităţii Giarmata a fost acroşat din spate de un autocamion condus de O. Victor, de 56 de ani, din Craiova, judeţul Dolj, care circula în aceeaşi direcţie.

În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului care a fost transporta la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul.


*Poliţiştii au acţionat în acest sfârşit de săptămână pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică

Poliţiştii din cadrul Poliţie oraşului Deta au acţionat în acest sfârşit de săptămână pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă a cetăţenilor, combaterea faptelor ilegale asociate din traficului cu ţigări şi alte produse accizabile provenite din contrabandă şi de combatere a indisciplinei conducătorilor auto în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni respectiv deţinere în afara antrepozitului fiscal a unor produse supuse accizării, contrabandă şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere autoturisme pe o perioadă de 90 de zile.

*Poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Daliei din localitatea Banloc şi întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,26 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe numele lui I. A. Ştefan, de 22 de ani, din localitatea Livezile, judeţul Timiş, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 603 lei şi i-au reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe raza localităţii Moraviţa.

Conducătorul auto nu s-a supus solicitării fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia până în localitatea Denta unde a fost oprit.

Cu ocazia controlului efectuat în interiorul autoturismului condus de G. D. Octavian, de 27 de ani, din Timişoara, au fost găsite 808 pachete de ţigări de provenienţă străină care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi predate reprezentanţilor Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de contrabandă conform Legii 571 din 2003.


*Depistaţi de poliţişti în timp de conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, la data de 20.01.a.c., în jurul orei 21.15, poliţiştii au oprit un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Satchinez, judeţul Timiş.

Poliţiştii au procedat la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte S. Nicolae, de 40 de ani, din aceeaşi localitate şi întrucât emana puternic vapori de alcool şi vorbea incoerent, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.13, mg/l alcool pur în aerul expirat.

S. Nicolae a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


*În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier pe bulevardul Vasile Pârvan din municipiul Timişoara, au oprit la data de 21.01.2012, în jurul orei 05.30, un autoturism condus de numitul P. E. Luigi, de 60 de ani.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool în sânge.


*Dosare penale pentru doi conducători auto depistaţi de poliţişti în timp ce se deplasau pe drumurile publice deşi nu posedau permise de conducere

La data de 21.01.a.c.,în jurul orei 18.50, în timp ce efectuau activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, poliţiştii au oprit un autoturism care circula pe raza localităţii Parţa.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că acesta se numeşte C. Mircea, de 22 de ani, din Timişoara, iar din verificările efectuate în evidenţe a reieşit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

Deoarece emana vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele său poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având concentraţie alcoolică peste limita legală.


*În data de 20 ianuarie 2012, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Deta, au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localităţii Liebling.

S-a trecut la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte N. Iosif, de 42 de ani, iar cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie.

Pe numele lui N. Iosif, poliţiştii au întocmit acte premergătoare comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere conform O.U.G. 195 din 2002.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.