Evenimente rutiere in judetul Timis

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 06.08.2012 08:44 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Accidente rutiere

În data de 05 august 2012, în jurul orei 15.30, poliţiştii lugojeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Mureşului, din municipiu, a avut loc un accident rutier.
La faţa locului poliţiştii au stabilit că T. IOAN, de 42 de ani, din localitatea Herendeşti, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului, lovind un zid din beton.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost condus la spital pentru îngrijiri medicale dar şi pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, deoarece acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.50, în timp ce conducea o autospecială, tip Salvare, pe bulevardul Liviu Rebreanu, din Timişoara, T. MARIUS, de 44 de ani, din Reşiţa, a pătruns în intersecţia cu strada Ulpia Traiana, nerespectând semnificaţia luminii de culoarea roşie a semaforului electric şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care a pătruns în intersecţie având verde la semafor.
La faţa locului s-a stabilit că ambulanţa circula având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe terasamentul liniei de tramvai numărul 9 din Timişoara, dinspre Calea Şagului spre strada Drubeta îm momentul
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerilor autospecialei F.F. Cătălin, de 39 de ani şi S. D. Valentina, de 39 de ani, ambii din Reşiţa.

Sub influenţa băuturilor alcoolice la volan

În data de 05.08.2012, la ora 05.10 agenţii de politie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Deta au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada M. Viteazul din localitate. În urma testării conducătorului auto I.Petru, de 23 de ani, din Deta, cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au condus persoana la spital în vederea recoltării probelor biologice, însă aceasta a refuzat recoltarea în prezenţa cadrelor medicale.
În cauză s-a constituit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii de la Gătaia l-au depistat pe Ş.I. Gabriel, de 36 de ani, din Măureni, judeţul Caraş Severin în timp ce conducea un autoturism pe strada Pincipală, din satul Şemlacul Mic, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana a refuzat să se legitimeze şi totodată să coopereze fapt pentru care a fost imobilizată, încătuşată şi condusă la sediul secţiei de poliţie pentru identificare.

Implicaţi în accidente pe fondul consumului alcool

În data de 05.08.2012, la ora 20.15 poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timişoara au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe strada Vasile Cârlova din Timişoara.
Deplasându-se la faţa locului au constatat că B.D. Giani, de 37 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, iar la un moment dat a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care, pentru B.D. Giani, a indicat o valoare de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat., fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cauzei accidentului.
În data de 05.08.2012, la ora 22.51, N.R. Constantin, de 25 de ani, din sat Opaiţa, judeţul Timiş a condus un autoturism pe DN 59, iar într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, intrând într-un stâlp aflat pe marginea carosabilului.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana a fost condusă la Spitalul Judeţean pentru recoltarea probelor biologice.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului G. Raul, de 25 de ani, din Timişoara, poliţiştii întocmind dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.