Firme timisene in vizita de studiu la Belgrad pe teme de eco-design

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 19.06.2014 16:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener al Proiectului  „Danube PIE - Inovarea Produsului prin Eco-design in Regiunea Dunarii”, finantat prin Programul pentru Inovare si Competitivitate al Uniunii Europene, a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o vizita de studiu la Belgrad, Serbia.
Evenimentul se inscrie in seria de activitati ale proiectului care vizeaza organizarea de actiuni de constientizare pentru firme (targuri, expozitii, conferinte, seminarii, vizite de documentare), sustinute de experti din cadrul Retelei Enterprise Europe Network.
La vizita de studiu au participat membri din echipa de proiect a CCIAT si reprezentanti ai 6 firme timisene, interesate in a-si optimiza produsele pe piata prin servicii de eco-design: ABELDA SRL Jimbolia (agricultura), ELBA COM (sisteme de iluminat), PRINTING TIM (tipografie), REMIR (instalatii solare), RECONSEMTRACT (comert cu cauciucuri pentru agricultura) si Clusterul de Energii Sustenabile ROSENC Romania (energii regenerabile).
Actiunea a cuprins vizitarea expozitiei RENEXPO® Western Balkans, specializata in domeniul energiilor regenerabile, participarea la doua workshop-uri pe tema eco-design-ului, la un seminar de prezentare a retelei ENTERPRISE EUROPE NETWORK cat si la conferinte tematice: “Introducere privind piata din Serbia in domeniul energiei eoliene, acum si pana in 2020”; „Industria energiei regenerabile in Balcani”, altele.
In plus, firmele timisene au avut intalniri de afaceri in stand, cu companii expozante din Serbia, Ungaria si Germania.
Membrii echipei de proiect din cadrul CCIAT au participat la intalnirea de lucru a partenerilor.
Proiectul vizeaza promovarea eficientei resurselor si materialelor prin eco-design la nivelul IMM-urilor din regiunea Dunarii si se adreseaza firmelor, asociatiilor de firme si clusterelor care ambaleaza produse pentru clienti sau produc ambalaje; produc, asambleaza si / sau comercializeaza echipamente de produs ambalaje; imprima ambalaje; produc adezivi, chimicale, fluide de imprimerie pentru ambalaje; produc, vand sau distribuie orice produs care necesita ambalare pentru a fi distribuit sau vandut.
Beneficiile proiectului asupra firmelor constau in obtinerea de produse optimizate prin reducerea costurilor cu energia, deseurile si materiile prime, imbunatatirea impactului produselor asupra mediului, obtinerea unor prototipuri sau concepte vizuale ale ambalajelor, promovarea tehnologiilor si produselor care utilizeaza in mod eficient resursele, la nivelul intregii regiuni Dunarene.
Pana in prezent, CCIAT a realizat actiuni de constientizare cu privire la importanta eco-design-ului pentru 300 de firme din regiune. Totodata, experti instruiti in eco-design de la Centrul de eco-design al Universitatii din Viena si experti ai CCIAT au instruit un numar de 152 de firme cu privire la avantajele utilizarii eco-design-ului si metodele specifice de aplicare a acestuia in procesul de productie sau ambalare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.