Firmele sarbesti din zona Kikinda, interesate de proiectul Made in Banat

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 03.03.2014 18:38 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Camera de Comert si Industrie Kikinda, in calitate de partener si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, beneficiar si partener coordonator al Proiectului MADE IN BANAT, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia, au organizat o conferinta de presa care a avut ca obiectiv principal crearea unei retele de cooperare economica transfrontaliera si semnarea Pactului de Cooperare intre partenerii de proiect si membrii retelei.  
Reteaua va fi constituita din firmele selectate pentru a purta marca MADE IN BANAT, organizatiile reprezentate de expertii tehnici, organizatii neguvernamentale, institute de cercetare, alte entitati interesate sa sprijine dezvoltarea competitivitatii economice si sa stimuleze colaborarea in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia.  .
Alaturi de partenerii de proiect, la conferinta de presa au luat parte reprezentanti ai Consiliului Orasenesc Kikinda care se ocupa de economie şi eficienţa energetica, ai Secretariatului pentru Dezvoltare Economica Locala şi Turismului Kikinda, preşedintele si membri ai Asociaţiei Generale a Antreprenorilor din Kikinda, un expert marketing şi promovare al Primariei Kikinda, reprezentantii ai IMM-urilor din zona Kikinda precum si jurnalisti din cadrul televiziunilor, radiourilor si presei scrise locale.
In deschiderea evenimentului, au luat cuvantul reprezentantii partenerilor de proiect din Romania si Serbia: Emil MATEESCU – Consilier al Presedintelui CCIAT, Delia BODNARIU-FRANTIU – asistent manager de proiect in cadrul Agentiei de Dezvoltare Economica Timis (ADETIM), Dragan BUKVICI - Vicepresedintele CCI Pancevo, Momcilo NIKOLCICI – Vicepresedintele CCI Zrenjanin si Tibor SEBEK – Presedintele CCI Kikinda.
Dupa prezentarea proiectului si a strategiei de acordare a marcii “Made in Banat”, a avut loc semnarea Conventiei de Colaborare de catre partenerii de proiect.

Pactul va fi semnat ulterior si de alte institutii, organizatii si entitati care doresc sa sprijine IMM-urile din zona transfrontaliera in obtinerea marcii. Semnatarii documentului vor oferi informatiile solicitate de catre IMM-uri in vederea cresterii competitivitatii acestora.
La dezbaterile care au urmat,  firmele prezente si-au exprimat interesul pentru proiect si pentru conditiile de obtinere a marcii „Made in Banat”, in domeniile reprezentate: industrie alimentara, pielarie, confectii-tricotaje, structuri metalice si echipamente, artizanat.
Reamintim ca Proiectul “Made in Banat” a aparut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive in regiunea transfrontaliera Romania-Serbia.
De aceea, acesta reuneste reprezentanti ai grupurilor tinta care sa colaboreze, sa faca schimb de experienta si bune practici, sa creeze instrumente comune pentru a diminua efectele crizei economice, astfel incat avantajele comparative sa conduca la impactul pe termen lung al proiectului si la realizarea obiectivului general: cresterea competitivitatii firmelor si imbunatatirea calitatii vietii oamenilor din regiunea transfrontaliera.

Rezultatele asteptate in proiect vor contribui la realizarea obiectivelor asumate, iar efectele directe si indirecte vor contribui la cresterea competitivitatii producatorilor si furnizorilor de servicii din regiunea Banatului istoric, prin promovarea produselor sub marca „Made in Banat”.
Proiectul a fost lansat la sfarsitul anului 2013 si are o durata de implementare de 18 luni.
Informatii suplimentare la tel. 0722-503138, e-mail:rodica.olinic@cciat.ro, Rodica Olinic - consilier Relatii Publice. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.