Fiti atenti la buzunare cand mergeti la cumparaturi!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2012 14:45 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În perioada imediat următoare principalele centre comerciale şi pieţele vor fi cele mai aglomerate zone pentru că cetăţenii vor ieşi la cunoscutele cumpărături de Paşte.

Cu ocazia sărbătorilor îmbulzelile create şi graba cetăţenilor au fost întotdeauna un prilej bun pentru răufăcători de a acţiona, de aceea poliţiştii reamintesc tuturor cetăţenilor judeţului Timiş să urmeze câteva sfaturi pentru a deveni victimele unor furturi sau a altor infracţiuni.
De exemplu, în mijloacele de transport în comun o geantă lăsată pe umăr rămâne la discreţia hoţilor, de aceea încercaţi să ţineţi , pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră.
Dacă sunteţi înconjuraţi sau împinşi de diverşi indivizi schimbaţi-vă imediat locul!
Buzunarul din spatele pantalonului este vulnerabil la urcarea, coborârea şi aglomeraţia din mijloacele de transport în comun şi este recomandat să se ţină într-un buzunar la piept, astfel încât să poată vedea ce se întâmplă în jurul lor. Infractorii acţionează de obicei când acestea sunt aglomerate, la urcare sau coborâre, după ce şi-au ales în prealabil victima şi îşi iau măsuri pentru a nu fi observaţi de aceasta sau de martori. Cel mai adesea ei îşi aleg victimele din rândul femeilor plecând de la ideea că acestea fac în general cumpărături şi dau dovadă de neglijenţă în asigurarea genţilor şi portmoneelor.
Evitaţi cât puteţi aglomeraţiile din pieţe, târguri, bazaruri sau magazine. Hoţii acţionează de obicei în cazul persoanelor abătute, neatente, cu genţi/sacoşe, astfel încât să nu poată riposta în cazul observării furtului. Hoţii de buzunare urmăresc fiecare mişcare a victimei şi caută un moment de neatenţie a acestora, în care să poată opera. Vă puteţi da seama dacă o persoană poate fi un hoţ de buzunare, dacă este agitat, are privirea ca un radar, se uită în jur şi îşi transmite mesaje vizuale cu cei din echipa lui.
De aceea portmoneul sau geanta nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar domnilor care poartă portofelul în buzunarul din
Este bine să nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect şi nu discutaţi în prezenţa unor persoane necunoscute despre banii pe care îi aveţi la dumneavoastră deoarece acest lucru atrage atenţia infractorilor şi puteţi rămâne fără bani.
Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii şi nu ţineţi în acelaşi loc actele personale, banii şi cheile locuinţei! Când staţi la rând pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit şi mai ales nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra obiecte de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.
Atrageţi atenţia cu voce puternică atunci când observaţi un hoţ ,,operând,, la buzunarul sau poşeta dumneavoastră sau a altei persoane.
În cazul comiterii unui furt în dauna dumneavoastră sau a altei persoane, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.