Forta Civica Timis: Grav atentat la suveranitatea nationala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.05.2013 19:48 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Majoritatea parlamentară USL a adoptat, miercuri, legea referendumului în varianta cu 30% cvorum de participare. Iniţiativa legislativă poartă semnătura lui Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Bogdan Ciucă, parlamentari ai puterii.
Referendumul este forma prin care poporul îşi exprimă voinţa în mod suveran, în chestiuni punctuale. Desigur, formal, este reprezentat de Parlament, însă această reprezentare nu exclude consultarea punctuală pe chestiuni care privesc problemele fundamentale şi esenţiale pentru funcţionarea statului de drept.
Votarea cvorumului de 30% în condiţiile în care Constituţia este supusă unui proces de revizuire este păguboasă şi exclude tocmai consultarea reală a unui număr de cetăţeni care poate fi relevant pentru adoptarea sau respingerea modificărilor constituţionale pe care le-ar putea aduce noul proiect al legii fundamentale.
Lipsa unei consultări reale, comprimarea etapelor, viteza cu care se doreşte ca proiectul constituţiei, să fie adoptat doar pentru a satisface interese de partid sau personale, constituie un grav atentat tocmai la suveranitatea naţională ca principiu fundamental înscris în art. 2 al Constituţiei.
FORŢA CIVICĂ TIMIŞ trage un semnal de alarmă asupra gravelor derapaje ale actualei majorităţi parlamentare care a confiscat dreptul fundamental al poporului de a fi reprezentat în conformitate cu interesele naţionale şi nu de partid sau personale ale unor actori politici. Salutăm pe această cale iniţiativa cetăţenilor de a protesta zilele acestea faţă de votarea iniţiativei legislative a unor parlamentari ai puterii destinată să coboare pragul de participare necesar validării oricărui referendum.
Totodată, FORŢA CIVICĂ TIMIŞ face apel la responsabilitate politică şi civică, atitudine ce trebuie să primeze în faţa interesului de partid şi a celor personale.
Acum este momentul care să declanşeze nu doar protestul, dar şi coagularea tuturor forţelor, politice şi civice, pentru a face o reală opoziţie tăvălugului uselist al cărui unic scop pare a fi confecţionarea unui stat subordonat unui partid unic, penal, ce funcţionează pe o schemă de crimă organizată.
Principiile statului de drept şi interesul naţional nu se negociază!

Daniela RAŢIU
Purtător de cuvânt  Forţa Civică Timiş

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.