Gheorghe Ciuhandu: Declaratie privind protestele organizatiilor de revolutionari

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.11.2011 11:49 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La 22 de ani de la Revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, situaţia României este una tristă. Am asistat doar la o condamnare formală şi declarativă a regimului comunistşi constatăm că şi astăzi, după 22 ani, oamenii fostei Securităţi şi foştii lideri comunişti sunt omniprezenţi în politică, afaceri, justiţie, servicii secrete, media.

De aceea, în calitate de primar al Oraşului-Martir Timişoara şi de participant activ la Revoluţia din Decembrie 1989, mă solidarizez cu acţiunile de protest ale organizaţiilor de revoluţionari din aceste zile.
Cer Guvernului şi Parlamentului României să reanalizeze conţinutul Legii 410/2011, având la bază solicitarea făcută în acest sens de asociaţiile de revoluţionari din Timişoara, în ideea în care din rândul Luptătorilor cu Merite Deosebite să facă parte doar persoanele care au un merit incontestabil în schimbarea din Decembrie 1989 şi care au luptat în Oraşele-Martir în perioada 16-22 Decembrie 1989. Astăzi, când ne pregătim să aniversăm 22 de ani de la Revoluţie, nu trebuie să uităm că, datorită sacrificiului acestor oameni, România are parte astăzi de democraţie. Parlamentarii şi guvernanţii care au gândit această lege nedreaptă îşi datorează funcţiile luptei oamenilor afectaţi direct prin legea pe care au iniţiat-o şi votat-o.
Cer acest lucru din punct de vedere moral, din punctul de vedere al celui care a fost la Timişoara în 16-22 decembrie 1989. Reanalizarea Legii 410/2011 trebuie făcută cu mult discernământ, punând accent nu atât pe latura financiară, cât pe cea morală, şi aceasta deoarece aşteptările noastre din zilele lui decembrie 1989 nu s-au împlinit decât într-o mică măsură. La 22 de ani de Revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, societatea românească este dezbinată, tarată de comportamente de tip totalitar, chiar dacă în fapt comunismul nu mai reprezintă un pericol.
Cer preşedintelui ţării, Guvernului şi Parlamentului să-şi îndrepte atenţia spre doleanţele timişorenilor care prin faptele lor eroice şi jertfa de sânge au deschis drumul României către democraţie şi libertate şi să acorde Timişoarei importanţa pe care o merită. Conducătorii noştri de astăzi nu trebuie să uite că au posibilitatea să se exprime politic într-o democraţie datorită oraşului nostru şi, pentru acest lucru, indiferent de coloratura lor politică, trebuie să arate respectul cuvenit Timişoarei.
Gheorghe Ciuhandu
Primarul Municipiului Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.