Gheorghe Ciuhandu: Nu suntem la cheremul PNL sau al altora, nu ne milogim de nimeni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.02.2012 14:57 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Gheorghe Ciuhandu, Conferinţa de presă PNŢCD Timiş: “Mi s-a spus că acest domn Ruşanu a spus mai multe lucruri. Nu e treaba mea că acest domn, omul care a distrus organizaţia Hunedoara, vrea acum să o distrugă şi pe cea de Timiş, asta e treaba lor.A spus că dl Robu e candidatul lor la Primăria Timişoara. Foarte bine, să vină în alegeri. Nu am nimic cu el, nu i-am adresat cuvinte injurioase. Că el, pe de altă parte, atacă Primăria Timişoara prin intermediari, prin diverşi parlamentari şi consilieri locali, e altă treabă. Apoi a mai spus acest individ că au avut din 2008 o experienţă nu prea plăcută cu mine. Nu ştiu ce experienţă, că eu pe acest individ nu l-am văzut. Noi în 2008 stabilisem Alianţa pentru Timiş, o negociasem cu conducerea de atunci a PNL. Atunci m-am pomenit cu dl fost prefect Drăgănescu şi cu un telefon de la dl Ruşanu, prin care îmi cerea să fac tandem cu dl Drăgănescu. L-am refuzat pe dl Ruşanu, spunându-i că nu pot face tandem cu cineva care ne atacă în permanenţă şi, oricum, avem deja un angajament făcut cu organizaţia legală de atunci a PNL, condusă de dl Borha. Mi s-a spus că aceste chestii nu contează. Noi ne-am menţinut pe poziţie. Mai spune acest domn acum că am ieşit primar pe voturile PNL. Acesta e un mare semn de întrebare, căci în alegerile locale nu se votează neapărat pe politică, şi oricum nu pe situaţia PNL de atunci, care era la pământ. Şi, dacă e să vorbim acum în bancuri, noi am fost cei care i-am ajutat pe ei, nu ei pe noi. A mai spus că ei au făcut promisiuni, noi la fel, ei au respectat, dar eu nu. E fals. Pe dl Ruşanu nu l-am văzut defel, doar că mi-a transmis pe telefon că dorea să fac tandem cu Drăgănescu. Apoi a mai spus că am promis sprijin pentru PNL în alegerile generale, dar nu l-am oferit. Ce sprijin să ofer? Căci l-a oferit Miluţ, care era atunci preşedinte al PNŢCD, el a susţinut PNL. PNL a promis 30 de locuri, din care a fost ales un singur loc.

Iar apoi se decade cu declaraţiile în politicianism ordinar: o altă promisiune, se spune, că era ca city managerul să fie din partea PNL, or, acest post nu există nici acum. Eu vreau să spun că acest post există pe organigramă. Numai că nu poate fi ocupat căci, pe de o parte, dl Boc a introdus o anumită legislaţie. Pe de altă parte, acest post nu se acordă pe chestii partinice şi tovarăşul Ruşanu ar trebui să ştie. Mai spune acest domn că, din 4 în 4 ani, eu îmi aduc aminte de PNL. Problema e exact invers. De ce? Pentru că săptămâna trecută am fost invitat la sediul PNL, nu m-am dus acolo să mă milogesc, am fost invitat. Eu le-am spus că nu vreau să sparg această construcţie politică numită USL, să îşi pună candidaţi la primărie şi judeţ, căci noi vrem să mergem pe PNŢCD şi atâta tot. Nu am cerut nimănui nimic. Nu am vrut eu să forţez o notă, ci am fost chemat acolo. A mai spus dl Ruşanu că Alianţa pentru Timiş a fost un protocol pe care PNL l-a respectat, dar acum nu mai are ce să respecte. Nu ştiu cum l-au respectat, căci din octombrie 2011 dl Robu ne-a anunţat că nu mai doreşte această continuare. Eu nu am spus public aceste lucruri, căci nu am vrut să cobor în această mizerie. Dar când văd că vine acest individ de la Bucureşti cu pretenţii şi ifose, le spun pe şleau, căci nu am ce să ascund. Ei nu mai respectă înţelegerea din octombrie 2011. Uitaţi-vă la ultimele atitudini din Consiliul Local Timişoara: la problemele cu masterplanul, cu tramvaiele, cu Parcul Copiilor, cu parcarea din 700.
Domnul Robu să candideze, dacă vrea. S-a dorit din partea lor o înţelegere cu PNŢCD. Nu de dl Ruşanu, căci la acea întâlnire nici nu a fost chemat. Presupun că nivelul dumnealui în PNL e prea scăzut pentru o asemenea întâlnire, dar conducerea PNL trebuia să îl cheme, nu eu, căci eu m-am dus ca invitat acolo. La nivel central am avut nişte discuţii cu dl Ciorbea. O să îl anunţ să continue negocierile, dar fără PNŢCD Timiş. Organizaţia judeţeană Timiş merge singură, pe PNŢCD, cu orice risc. Vreau să fie clar: nu suntem la cheremul PNL sau al altora, nu ne milogim de nimeni. Mergem cu oferta noastră. Nu avem ce să ne reproşăm, acolo unde am avut primar sau consilieri ne-am făcut treaba şi asta electoratul ştie. Mă intrgă că acest domn pe care nu l-am văzut cinci ani de zile, nici în 2008, când spune că nu a colaborat bine cu mine, nu am avut “cinstea” să îl cunosc direct, îşi permite să facă asemenea afirmaţii.
Eu am foarte multe lucruri de făcut la primărie, nu am timp să îmi pierd vremea cu astfel de prostii. Din partea mea, fiecare să candideze unde vrea, noi o să mergem cu candidaţii noştri, singuri, sperăm să putem merge pe PNŢCD. Eu am promovat şi oamenii PNL, dacă au fost competenţi şi potriviţi pentru anumite posturi. Nu ştiu cine din ce partid e, oamenii au fost promnovaţi nu politic, ci profesional. E adevărat că am avut un rateu, cu dl Nasleu, care văd că e membru marcant PNL, după ce a trecut prin nu ştiu câte partide, un caz tipic de traseism politic. Dl Nasleu venea în pantofi de lac la Regia de Transport şi, dacă aceştia sunt oamenii doriţi de PNL, să marşeze pe ei.
Regret că spun aceste lucruri. Căci eu, toţi colegii mei ştiu, am fost unul dintre partizanii alianţei cu PNL din timpul Convenţiei Democratice, în 1996. Atunci am avut o poziţie de forţă, dar nu am profitat de ea şi am negociat cinstit cu aceşti domni, oricum atunci erau alţii decât cei care sunt acum. Mereu am căutat în primul rând să facem o alianţă cu PNL, în virtutea tradiţiei istorice şi a experienţei avute, i-am considerat cei mai apropiaţi de noi. Dacă dumnealor cred că acum, în prag de campanie, se pot manifesta în felul în care s-a manifestat acest domn aici la Timişoara, e dreptul lor, să facă aşa cum cred că e bine. Eu, sincer, le doresc numai bine colegilor din PNL Timiş, iar domnului Ruşanu îi doresc drum bun.
Noi vom discuta cu dl Pavelescu să nu ne conteste listele în Timiş. Cred că e interesul lui să scoată voturi aici, altfel, să ne conteste şi o să ne uităm unii la alţii. Dl Pavelescu are două variante: să meargă pe o organizaţie funcţională, care aduce voturi sau să meargă pe părerile dumnealui. Dacă reuşim să conciliem propunerile lui Pavelescu cu ceea ce e organizaţia judeţeană, care nu e Pavelescu, şi să aducem cât mai multe voturi, e foarte bine. Dacă dumnealui se prevalează de o anumită situaţie şi ne obstrucţionează, o să îşi asume şi răspunerea morală. O să iasă prost, căci, dacă alege această variantă, cel puţin în această zonă nu o să aducă voturi. Noi putem candida şi independenţi fără probleme, deşi sperăm să mergem pe listele PNŢCD. Oricum, vom merge singuri, asta e clar.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.