Ilie Sarbu: PDL vrea transformarea Romaniei in stat totalitar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.12.2011 08:53 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Partidul Democrat Liberal se teme din ce în ce mai tare de cetăţeni. Momentul democratic al judecăţii populare îi determină pe liderii PDL să propună un un act normativ care încalcă toate prevederile legale şi constituţionale.

Proiectul privind comasarea alegerilor reprezintă un abuz fără precedent pregătit de cozile de topor ce au ajuns să conducă Ministerul Administraţiei şi Internelor. După cum putem constata, votul democratic îi sperie pe guvernanţii portocalii care nu-şi doresc decât să poată frauda şi viitoarele alegeri, aşa cum procedează de ani de zile.

Nu există nicio justificare raţională a amânării alegerilor locale, iar motivaţia că s-ar economisi fonduri odată cu cu această comasare nu stă în picioare. Nu ne aflăm nici în stare de război, nu avem nicio situaţie excepţională care ar impune o asemenea măsură radicală. Guvernul Boc intenţionează să devină unicul Legiuitor în materie electorală şi doreşte să anexeze complexul proces electoral aparatului propriu, ignorând total Opoziţia şi societatea civilă.
Proiectul legislativ propus de PDL anunţă, indirect, fraudarea alegerilor deoarece posibilele infracţiuni în cadrul procesului electoral sunt înlesnite, nu împiedicate.
Mai mult, noul proiect sporeşte confuzia alegătorilor şi dificultatea de numărare a voturilor. În secţiile de votare vor exista trei urne: una pentru buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor şi Senat, una pentru consiliul local şi primar, una pentru preşedintele de consiliu judeţean şi consiliul judeţean. De asemenea, definirea corpului electoral ne indică intenţiile de vot ale PDL. Încă dinaintea celui mai recent recensământ exista o diferenţă de 900.000 de cetăţeni în plus la Evidenţa Populaţiei faţă de INS. Putem anticipa că această diferenţă se va dubla după centralizarea datelor de recensământ. Datele nu ţin cont de cetăţenii aflaţi în străinătate, în condiţiile în care pentru alegerile locale cei ce au şi reşedinţa în străinătate nu au drept de vot.
Un alt aspect îngrijorător este legat de intenţia PDL de a introduce în secţiile de votare procurori, nu numai judecători. Se ştie că PDL controlează politic o armată de procurori, iar ceilalţi pot fi constrânşi prin contractele de muncă, aflate la Guvern.
Considerăm că nu numai Opoziţia trebuie să reacţioneze pentru a bloca acest proiect antidemocratic şi anticetăţenesc. Presa, sindicatele, asociaţiile civice trebuie să ia atitudine pentru a nu transforma România într-un stat totalitar. Riscurile la adresa democraţiei sunt majore, mai ales în actualul climat internaţional de instabilitate economică şi socială.

07.12.2011
Senator Ilie Sârbu
Lider al Grupului Parlamentar al PSD

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.