IPJ Timis: Atentie la buzunare cand megeti la biserica!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.05.2013 12:12 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Poliţiştii timişeni vă adresează câteva recomandări pentru ca sărbătorile să nu fie umbrite de evenimente nefericite.
Atenţie sporită la buzunare atunci când mergeţi la biserică!

Slujbele religioase ţinute la biserică în această perioadă reprezintă o posibilitate pentru credincioşi să devină oameni mai buni şi mai înţelegători cu cei din jur, dar din păcate ele reprezintă şi un prilej pentru hoţi să profite de neatenţia oamenilor şi să acţioneze.

Infractorii profită de aglomeraţia creată în jurul bisericilor şi ajung să fure din buzunarele, genţile sau sacoşele care nu sunt îndeajuns de bine supravegheate de deţinători.

Doamnele care merg la biserică sunt sfătuite să nu îşi lase genţile nesupravegheate sau pe umăr, în spate, ci să le păstreze în faţă şi să le protejeze cu mâna.
În general, dacă o persoană îşi ţine geanta în jos, la picioare, hoţului îi este mai greu să o opereze şi poate fi văzut mai uşor.

De asemenea, domnilor care poartă portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor li se recomandă să-şi ţină portofelul într-un buzunar la piept, astfel încât să poată vedea ce se întâmplă în jurul lor.
Nu purtaţi asupra dumneavoastră, în mod ostentativ, obiecte de valoare care pot tenta infractorii şi adoptaţi o ţinută vestimentară decentă care să nu incite.

În drum spre biserică, dar şi după ce vă întoarceţi de la slujbă, evitaţi locurile mai puţin circulate sau ferite de lumină, sunt locurile preferate de infractori!

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, staţi mereu în spatele lor şi mai ales nu le înmânaţi obiecte de valoare(telefoane, bijuterii, etc.)!

Dacă aţi fost victima unei infracţiuni, aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie, sau apelaţi Serviciul de Urgenţă 112!

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.