Kinomatograf: Ganz nah bei dir

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.03.2013 16:09 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Librăria Cărtureşti încheie luna martie cu filmul „Ganz nah bei dir“ (2009) în regie lui Almut Getto, din seria de filme Kinomatograf. Proiecţia filmului poate fi vizionată în data de 28 martie, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy, nr.7).    
Almut Getto a reuşit cu efortul regizoral să creeze un al doilea film fascinant al sunetelor silenţioase. Este o poveste de dragoste pe care nu o întâlnim în fiecare zi, printr-o interpretare scenică de excepţie, cu o performanţă actoricească de calitate. Rolurile principale au fost ocupate de actori mai puţin cunoscuţi. Dar asta totuşi nu subminează credibilitatea performanţei. Dimpotrivă. Bastian Trost joacă absolut minunat personajul ciudatului Phillip.
Phillip trăieşte împăcat în lumea lui. Viaţa de zi cu zi este întotdeauna aceeaşi, indiferent dacă e luni, miercuri sau de exemplu sâmbătă. Această viaţă retrasă este brusc întreruptă atunci când apare Lina în viaţa lui. Katharina Schüttler o  întruchipează absolut convingător pe Lina.
Seria de filme are loc cu sprijinul Goethe-Institut şi va continua cu:
11 aprilie: Drei, Regia Tom Tykwer, 2010
25 aprilie: Es werden ein paar Filme bleiben, Regia Ullrich Kasten.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.