Laboratorul Aquatim a trecut cu bine de auditul RENAR

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.08.2013 14:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Aquatim SA deţine un laborator de control al calităţii apei, la standarde europene, certificate şi patentate RENAR – organism naţional de acordare a licenţelor, pe diverse standarde.
În august 2011, laboratorul a primit acreditarea RENAR după standardul ISO 17025/2005, standard care a impus îndeplinirea mai multor condiţii legate de dotările tehnice şi de calitatea serviciilor prestate.
Laboratorul a participat, an de an, la programe internaţionale de comparare între laboratoare de acelaşi profil, numite scheme de încercări de competenţă, rezultatele fiind foarte bune.
    Laboratorul Aquatim monitorizează calitatea apei potabile din Timişoara şi din judeţ, a apei netratate, din Bega şi din foraje şi a apei uzate. De asemenea, laboratorul asigură verificări de calitate în cazul reclamaţiilor şi diverse analize de apă, contra cost, la cererea clienţilor. În total, sunt analizaţi peste 40 de indicatori, pentru apă potabilă şi apă uzată.
Recent, laboratorul a trecut cu bine prin auditul periodic RENAR, numit şi control de supraveghere, detaliu foarte important în procedura de certificare şi avizare.
Calitatea apei potabile este monitorizată continuu, începând cu procesul de tratare şi până la robinetele consumatorilor.
Parametrii de proces, cum ar fi turbiditatea, pH-ul şi concentraţia de clor sunt reglaţi automat, direct pe fluxul tehnologic.
În laboratoarele Aquatim apa este testată zilnic înainte de pomparea în reţeaua oraşului.
Săptămânal, în reţeaua de distribuţie se verifică probe de apă potabilă de la 32 de puncte de control din oraş, stabilite de comun acord cu Inspectoratul de Sănătate Publică. Rezultatele centralizate ale acestui program de monitorizare sunt publicate lunar pe site-ul societăţii.
Reţeaua de distribuţie a apei este prevăzută şi cu un sistem online de monitorizare, care permite măsurarea conţinutului de clor în câteva puncte cheie.
    Anual, se prelevează 9.500 de probe de apă şi se determină 63.000 de indicatori.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.