Lansarea monografiei satului Vrani din Caras

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 28.06.2014 15:27 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Liga Banateana organizeaza lansarea de carte VRANI – Monografia satului banatan de Traian Constantin si Ion Crega - Lerca, fiind astfel publicate doua monografii autentice ale comunei Vrani din Caras.
 Evenimentele de lansare vor avea loc in data de 29.06.2014, ora 17.30, la Caminul Cultural Vrani cu ocazia Nigeii satului (rugii), dar si la Muzeul Satului Banatean din Timisoara in data de 02.07.2014, ora 18.00.
 Pentru ca autorii celor doua monografii ale Vraniului nu se mai afla printre noi, vor fi alaturi copiii acestora, alti fii ai satului, precum si banateni si timisoreni iubitori ai istoriei acestor locuri.
 Monografia apare din dorinta mai multor vraniemti de a face cunoscut lumii intregi, dar mai ales Banatului, istoria satului lor mult iubit.
Multi dintre ei chiar au efectuat demersuri in acest sens, dar din pacate pe unii boala sau varsta i-a impiedicat sa isi duca visul la bun sfarsit. O facem noi pentru ei. Prin urmare aceasta monografie este dedicata tuturor celor care isi iubesc locul de unde au plecat si nu-l uita niciodata incercand sa se implice intr-un mod constructiv in viata satului respectiv.
 Din dorinta de a pastra si a reda cat mai fidel manuscrisul celor doi autori, cei care au facut posibila aparitia acestei carti nu au intervenit asupra textului original si a datelor prezentate in el, chiar daca pe alocuri au existat unele inadvertente.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.