Let's Do It cu 60 de saci de deseuri la Centrul de Reeducare Buzias

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.05.2012 10:16 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Buziaş - La actiunea naţională de ecologizare iniţiata prin proiectul "Let's Do It", actiune la care au participat 25 de minori internaţi şi 8 angajaţi ai Centrului de Reeducare Buziaş, au fost colectaţi 60 de saci de deşeuri (hârtie, plastic, sticle, etc).
Centrul de Reeducare Buziaş, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, de a realiza intervenţia recuperativă a minorilor custodiaţi în scopul reintegrării sociale a acestora după liberare, s-a implicat şi anul acesta în activităţile derulate cu ocazia Zilei de Curăţenie Natională.
Astfel, sâmbătă 12.05.2012, 25 de minori aflaţi în custodia Centrului de Reeducare Buziaş au paticipat, in intervalul orar 9 – 12, la activităţile de ecologizare şi igienizare a zonelor limitrofe oraşului Buziaş.
Adolescenţii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş, alături de elevi ai Liceului Teoretic Buziaş şi volutari ai societăţii civile, au salubrizat zona de la periferia oraşului Buziaş cu ieşire către municipiul Timişoara.
Activitatea s-a desfăşurat în baza acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia “Viitorul în zori”, organizator “Let's Do It, Romania!”
Participarea minorilor sancţionaţi cu măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, la acţini de acest gen, are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, responsabilizarea faţă de mediul înconjurător, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, cresterea stimei de sine şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.