Liga Alesilor Locali ai PNL Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.11.2011 11:58 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Timisoara - Aproape 100 de aleşi locali liberali din tot judeţul au luat parte, sâmbătă, la şedinţa de alegere a conducerii Ligii Aleşilor Locali ai PNL Timiş.La şedinţă a fost prezentă conducerea judeţeană a PNL, în frunte cu preşedintele Nicolae Robu, senator. La prezidiu s-a aflat şi Ludovic Orban, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Fostul ministru al Transporturilor le-a transmis consilierilor locali şi consilierilor judeţeni liberali un mesaj mobilizator, accentuând faptul că greul bătăliei electorale de anul viitor va fi dus de la acest nivel. „Este important să maximizăm voturile PNL în fiecare zonă. PDL are şanse zero să câştige alegerile, iar singura lor sursă de câştig sunt voturile cumpărate”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, şi-a centrat mesajul pe importanţa organizării cât mai temeinice şi a amintit că în ultimul an şi jumătate, în organizaţia din Timiş s-au înscris peste 2.500 de membri noi. „Avem un capital mare de simpatie, iar acesta trebuie să fie maximizat şi transformat în voturi printr-o organizare excepţională”, a spus senatorul Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte adunarea de alegeri pentru Liga Aleşilor Locali a PNL Timiş, pentru funcţia de preşedinte a fost un singur candidat: consilierul judeţean Cosmin Costa, ales cu un număr de 86 de voturi din totalul de 91. Pentru biroul de conducere s-au înscris 19 candidaţi, din care au fost aleşi cinci vicepreşedinţi, 11 membri şi doi supleanţi.

Vicepreşedinţii LAL PNL Timiş sunt următorii:

1. Ioan Ambruş, vicepreşedinte PNL Timiş şi viceprimar al municipiului Lugoj
2. Petru Carebia, primarul comunei Coşteiu
3. Dorin Birdean, primarul comunei Checea
4. Victor Hotean, primarul comunei Giera
5. Ioan Munteanu, primarul comunei Liebling
6. Vasile Sita, viceprimarul oraşului Făget

Printre obiectivele noului preşedinte a acestei structuri din cadrul PNL sunt: susţinerea proiectelor aleşilor locali, o relaţionare mai strânsă cu aleşii locali, acest lucru însemnând, printre altele, şi desfăşurarea şedinţelor în teritoriu, precum şi o reprezentare la nivel naţional. „Avem nevoie să păstrăm funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi să mărim numărul de primari, viceprimari şi consilieri locali. După 20 de ani, este timpul ca PNL să recâştige funcţia de primar a Timişoarei”, a afirmat Cosmin Costa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.