Lucrari penale de la Valcea, pana la Baia Mare, via Timisoara, Periam si Hodoni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.02.2012 12:50 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii de investigare a fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de D. Adrian, de 45 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea,pentru săvârşirea infracţiunii de emitere de file C.E.C fără a avea disponibil, fapta prevăzută de Legea 59 din 1934 .

Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în cursul anului 2009, a achiziţionat carburanţi înregistrând un debit de 78196,28 de lei, pentru acoperirea căruia a dat ca şi garanţie o filă C.E.C., care a fost completată şi introdusă la plata de către beneficiarul ei, fiind refuzată pe motiv că nu era disponibilă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu comisarii Gărzii Financiare Timiş, în urma controlului efectuat la o societate comercială, au dispus confiscarea cantitatii de 22.750 kg grâu în valoare de 15.525 lei conform O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereal.

În fapt, pe raza localităţii Periam, judetul Timiş, poliţiştii rutieri au identificat o autoutilitară condusă de A. C. Sorin, de 35 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, care transporta 22.750 kg.

Conducătorul auto nu a putut prezenta factura şi contractul de vânzare- cumpărare, documente care să ateste provenienţa licită a mărfii.Întreaga cantitate de cereal au fost ridicate în vederea confiscării iar faţa de A. C. Sorin a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei conform O.U.G. 12/2006.

De asemenea, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, ofiţerii de investigare a fraudelor, au dispus începerea urmăririi penale faţă de L. Daniel, de 38 de ani, din localitatea Hodoni, judeţul Timiş pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală conform Legii 241din 2005.

În perioada 2005-2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat livrări de bunuri fără a înregistra în evidenţa contabilă venituri în sumă de 78.696 lei şi a evidenţiat în actele contabile cheltuieli în sumă de 215.939 lei cu T.V.A.-ul deductibil aferent în sumă de 41.082 lei pentru care societatea nu a putut face dovada realităţii tranzacţiilor.

Cercetările vor continua pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.