Masuri de asigurare a sustenabilitatii zonelor rurale si ocupare a fortei de munca

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 28.05.2014 19:00 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In perioada 1 aprilie 2014 – 30 septembrie 2015, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, in parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritoriala a comunei Niţchidorf şi Unitatea Administrativ Teritoriala a comunei Sacoşu Turcesc şi in colaborare cu Unitatea Administrativ Teritoriala a comunei Boldur, va organiza in data de 29 mai 2014, ora 10.00, in Sala Mare a Caminului Cultural din Comuna Niţchidorf la conferinţa de lansare a proiectului „Perspectiv Rural – Masuri de asigurare a sustenabilitaţii zonelor rurale şi ocupare a forţei de munca”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 – „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.2. – „Promovarea sustenabilitaţii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de munca”. Valoarea totala a proiectului este de 2.009.470,00 lei, din care valoarea contribuţiei FSE este de 1.692.399,75 lei, valoarea contribuţiei de la bugetul naţional este de 276.880,85 lei, iar contribuţia proprie a Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany este de 40.189,40 lei.

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea sustenabilitaţii pe termen lung in mediul rural, in special in comunele Niţchidorf, Sacoşu Turcesc şi Boldur, judeţul Timiş, dar şi in alte comune din Regiunea de Vest, prin imbunataţirea calitaţii profesionale a resurselor umane in vederea facilitarii accesului la ocupare in domenii non agricole, creşterea oportunitaţilor de ocupare prin furnizarea sprijinului pentru crearea de noi locuri de munca/noi forme de ocupare, promovarea culturii antreprenoriale şi promovarea mobilitaţii ocupaţionale şi geografice a forţei de munca din mediul rural.
Grupul ţinta este format din 380 persoane din mediul rural, in special din comunele Niţchidorf, Sacoşu Turcesc şi Boldur, judeţul Timiş, dar şi din alte comune din Regiunea de Vest, dintre care minim 50% vor fi femei, astfel: 250 persoane inactive, 20 persoane in cautarea unui loc de munca, 50 şomeri, 20 persoane ocupate in agricultura de subzistenţa, 10 manageri, 30 angajaţi din mediul rural.

Pe parcursul implementarii proiectului se vor furniza programe de informare, conştientizare, evaluare, orientare, motivare, consiliere şi mediere privind piaţa muncii in domenii non-agricole pentru 380 de beneficiari din mediul rural. Vor fi organizate: 75 de campanii de informare şi recrutare (door-to-door); 47 sesiuni de job-club; 234 sesiuni individuale de tehnici de cautare a unui loc de munca; o bursa a locurilor de munca organizata cu minim 100 participanţi; cursuri de specializare in limbi straine şi competenţe civice şi sociale pentru 40 persoane; cursuri de iniţiere in competenţe civice şi sociale, utilizare computer, module de limbi straine şi competenţa de a invaţa pentru 114 persoane; sesiuni de consiliere, orientare profesionala şi cursuri de calificare/recalificare pentru 100 persoane; sesiuni individuale de formare, consiliere şi asistenţa in vederea iniţierii unei afaceri independente pentru 20 persoane. Pentru a creşte gradul de implicare a grupului ţinta se vor implica cel puţin 10 voluntari de varsta a treia, foşti activi in sectoare non-agricole.
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentala şi non-profit care urmareşte imbunataţirea vieţii persoanelor dezavantajate, in special copiilor şi a familiilor oferind servicii sociale şi promovand practici profesioniste in asistenţa sociala.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.