Migranti retinuti la frontiera caraseana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.04.2012 06:23 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră au reţinut, în dreptul localităţii Câmpia, trei cetăţeni de care se îndreptau dinspre frontiera cu Serbia înspre România.

În data de 04.04.2012, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol împreună cu lucrătorii specializaţi din cadrul Biroului Combaterii Migraţiei Ilegale al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi din cadrul Postului de Poliţie Socol, au desfăşurat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale,.
Astfel, în jurul orelor 18:00, echipa mai sus menţionată a reuşit reţinerea a trei cetăţeni afro-asiatici care se deplasau dinspre frontiera vecină pe teritoriul României.
Întrucât aceştia nu aveau asupra lor niciun act de identitate şi nici nu vorbeau limba română, au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru verificări. Aceştia au fost identificaţi ca fiind cetăţeni din Maroc, Somalia şi Egipt, cu vârste de 16 şi respectiv de 24 ani.
Cei trei au declarat in cadrul primelor cercetari politistiilor de frontiera că intenţionau să tranziteze teritoriul României pentru a ajunge în ţări membre Schengen, unde aveau stabilite rude.
Pe numele persoanelor au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.