Neglijenta in serviciu si delapidare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.10.2012 13:15 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În data de 02.10.2012, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au dispus începerea urmăririi penale faţă de M.M.C., de 59 de ani, din comuna Secaş, judeţul Timiş,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, precum şi faţă de S.A.M., de 31 de ani, din Timişoara, pentru neglijenţă în serviciu şi delapidare.

În fapt, în cursul anului 2008, M.M.C. în calitate de director economic al unei societăţi cu obiectiv de activitate, închirierea spatiilor, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, dispunând plata sumei de 107.935,96 lei către un furnizor, deşi mărfurile facturate pentru modernizarea spaţiilor fixe nu au fost recepţionate de către firma la care era angajată.
Totodată, persoana în cauză a semnat dispoziţiile de plată în baza cărora S.A.M., în calitate de contabil la aceeaşi firmă, a efectuat în mod ilegal plata sumei de 7.170,82 lei, din casierie, în baza unor chitanţe care reflectau obligaţii de plată către anumite societăţi.
În cursul aceluiaşi an, S.A.M. şi-a însuşit suma de 7.118,62 menţionată în chitanţe ca plăţi către furnizori.
Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectelor şi recuperării prejudiciului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.