Neuro-radiologie interventionala de succes la Timisoara

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 19.04.2014 14:02 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La Spitalul Clinic Judeţean Timişoara a avut loc, in premiera, o operaţie minim invaziva pe creier, la un pacient in varsta de 46 de ani. 

Acesta prezenta un anevrism cerebral şi a fost operat intrandu-se cu diferite catetere pe o artera din zona inghinala.
In cadrul operaţiei medicii intra, cu ajutorul aparaturii moderne, sub ghidaj endoscopic pe vasele de sange, ajung la cheagul de sange şi il blocheaza cu ajutorul unor spirale metalice.
Practic, datorita intervenţiei minim invazive, pacientul – inoperabil prin metode clasice datorita poziţionarii anevrismului – se poate intoarce acasa dupa doua-trei zile.
Intervenţia pentru embolizare de anevrism cerebral a fost un succes la care a contribuit o echipa de medici, intre care doi care lucreaza la Paris şi Strasbourg.
Este vorba despre dr. Mihalea Cristian, care lucreaza intr-un spital din Paris, şi dr. Pop Raoul, care lucreaza intr-un spital din Strasbourg.
Alaturi de cei doi, in sala de operaţii s-au aflat dr. Adrian Tutelca, medic specializat in radio-imagistica şi echipa de neuro-reaminare formata din medicii Loredana Luca, dr. Ane Lore Gruneanţu şi dr. Raluca Lazar, Spitalul Judeţean Timişoara.

Pacientul a fost monitorizat timp de patru ani pe secţia de Neurochirurgie condusa de dr. Horia Pleş.
Datorita costurilor ridicate ale materialelor necesare, astfel de intervenţii au loc foarte rar in ţara, deşi statul roman aproba zeci de astfel de intervenţii in afara Romaniei, cheltuind de trei ori mai mult pentru aceste cazuri.
In intervenţia de la Timişoara, materialele au costat 4000 de euro, iar cei doi medici timişoreni işi doresc cel puţin o colaborare lunara cu Spitalul Judeţean Timişoara pentru realizarea unor astfel de intervenţii.
„Ne dorim sa facem permanenta o astfel de colaborare”, a spus prof.dr. Florin Birsaşteanu, director medical al Spitalului Judeţean Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.