Nicolae Robu: Ciuhandu si apropiatii sai au lovit in Poli mai ceva ca FRF

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.04.2012 12:13 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Am aflat citit cu stupoare declaraţiile d-lui Primar Gheorghe Ciuhandu de astăzi, 03.04.2012, şi nu doresc să le dau o replică în acelaşi ton. De ce? Pentru simplul fapt că un asemenea ton îmi este total străin, cum, de altfel, este străin şi de spiritul Timişoarei.Câteva lucruri trebuie, însă, spuse. 

1. Tonul d-lui Ciuhandu arată că nu numai clientela sa ţărănistă din Primărie este disperată, ci chiar şi Domnia Sa. Cum altfel ar fi putut dl. Primar să-şi piardă şi singura calitate pentru care timişorenii l-au tot votat de 16 ani încoace, cea cu care mereu i-a vrăjit - eleganţa şi stăpânirea de sine -, coroborând-o cu arta de a se victimiza că nu-i iese mai nimic, deoarece îl boicotează "miticii".
2. Eu am tot respectul pentru PNŢCD, dar pentru PNŢCD-ul istoric, pentru cel al seniorilor Coposu, Raţiu, Diaconescu, ş.a., ş.a., care au îndurat temniţele comunismului în toată floarea vârstei lor şi care şi-au câştigat pe veci un loc de onoare în istoria neamului nostru! Şi mă întreb: or fi, oare, aceşti seniori, mulţumiţi, acolo în ceruri, că dl. Ciuhandu şi colegii săi au dus PNŢCD unde se află el astăzi, că, după ce a cerşit o alianţă cu oricine - pardon: cu Partidul Poporului nu ştiu să fi cochetat -, tocmai s-a "împăcat" şi a hotărât să candideze din partea lui cu PNŢCD Pavelescu, care tocmai a încheiat un protocol cu PDL, care...
3. Eu am spus răspicat în declaraţiile mele: angajaţii simpli ai Primăriei Timişoara şi ai societăţilor subordonate Primăriei sunt oameni cumsecade, serioşi, cinstiţi, corecţi şi harnici, în majoritatea lor, ca peste tot. Îi apreciez şi îi stimez şi, când voi deveni primar, voi avea grijă să fie mai respectaţi ca acum şi să le meargă, din toate punctele de vedere, mai bine ca acum. O parte din şefi, însă - nu toţi, accentuez - reprezintă o clică incompetentă şi coruptă! Aceştia nu fac altceva decât să-i şicaneze pe timişoreni, să-i poarte pe drumuri, să le tergiverseze orice cerere, să le pretindă şpagă etc. şi SĂ ŢINĂ TIMIŞOARA PE LOC sub aripa protectoare a d-lui primar. Pe aceştia am spus că-i voi zbura din Primărie -evident: cu respectarea legii -, pentru incompetenţă şi indisciplină! Şi-i voi zbura, o repet! Pentru că sunt convins că timişorenii îşi doresc asta. S-au săturat!
4. În privinţa capacităţii mele de a fi un bun primar, îl rog pe dl. Ciuhandu să nu-şi facă griji. Timişorenii îşi pun speranţe în mine pentru că ei ştiu - şi ştie şi dl. Primar, evident - că am renovat în 8 ani peste 50 de clădiri, am construit cea mai mare bibliotecă a unei universităţi din România, un institut de cercetări, 2 baze sportive, 2 bazine de înot, amfiteatre, laboratoare - peste 300 laboratoare au fost aduse de mine la cele mai înalte standarde mondiale -, un parc, am în construcţie o sală polivalentă cu 2500 de locuri, şi-aş putea continua.
5. În privinţa echipei de fotbal Politehnica, ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat: eu ţin cu Poli cu adevărat şi am făcut tot ce era de resortul meu să fac pentru Poli - şi chiar mai mult -, dl. Ciuhandu şi apropiaţii săi au lovit în Poli mai ceva ca FRF!

D-le Primar Ciuhandu, eu voi fi elegant cu dv. în continuare. Şi nu voi spune niciun neadevăr despre dv., cum spuneţi dv. despre mine. Apropo, eu provin dintr-o familie de oameni simpli, am o educaţie profund anticomunistă - tatăl meu a făcut puşcărie politică -, n-am fost şef la UASCR şi nici măcar simplu membru al Partidului Comunist, nimic. Voi fi elegant cu dv., dar critic cu tot ce se întâmplă rău, respectiv nu se întâmplă bine în Primărie. Şi, cu eleganţă, vă spun: A VENIT VREMEA SCHIMBĂRII! 16 ANI AU FOST DE-AJUNS!


Nicolae Robu
Preşedintele PNL Timiş

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.