O noua intrunire a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 02.10.2013 20:22 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Miercuri, 2 octombrie 2013, în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş - Severin, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). Şedinţa a fost condusă de Sorin Frunzăverde, în calitate de Preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest şi Preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
În cadrul acestei şedinţe, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a informat CDR Vest cu privire la stadiul implementării Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) şi al Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice-axa prioritară 1 (POSCCE) în Regiunea Vest, precum şi cu privire la stadiul activităţii de planificare pentru Regiunea Vest corespunzătoare perioadei 2014-2020.
De asemenea, membrii CDR Vest au fost informaţi şi cu privire la pachetul integrat de proiecte pentru Clusterul Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Regiunea Vest realizat în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) şi la proiectul NEWS în cadrul căruia ADR Vest este partener („Dezvoltarea unei nave de ultimă generaţie pentru transportul pe căile navigabile interioare europene şi a sistemului logistic - NEWS˝). Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a vizat informarea membrilor CDR Vest referitor la concluziile finale ale studiului Băncii Mondiale privind competitivitatea Regiunii Vest – studiu realizat prin proiectul pilot în România „Servicii pentru creşterea competitivităţii şi specializarea inteligentă în Regiunea Vest“.
În cadrul şedinţei CDR Vest a fost aprobat raportul de activitate al ADR Vest şi cel al CDR Vest pentru perioada ianuarie-iunie 2013, a fost aprobată vizita de studiu a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest şi, de asemenea, au fost aprobate situaţiile financiare ale ADR Vest ca urmare a semnării proiectelor de finanţare pentru asistenţă tehnică în cadrul POSCCE şi au fost avizate Convenţiile de parteneriat şi addendumurile la acestea încheiate de ADR Vest în perioada ianuarie-iunie 2013.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. El a fost constituit odată cu semnarea Convenţiei de Asociere a celor patru judeţe din regiune, convenţie care a fost semnată de către cei 16 membri ai acestuia. CDR Vest este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii Vest, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.