O noua proiectie de film pentru copii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.10.2013 16:22 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

„Frumoasa din padurea adormita ”, film realizat in 2009, in regia la  Oliver Dieckmann,  va putea fi vizionat sambata, 05 octombrie, pe ecranul din fata stadionului „Dan Paltinisanu“, de la ora 11:00.
„Frumoasa din padurea adormita”, basmul clasic al printesei adormite este repovestit in aceasta noua ecranizare. Asa cum i-a prezis o ursitoare, la varsta de 15 ani fata de imparat cade intr-un somn adanc de 100 de ani. Impreuna cu ea adoarme tot castelul, care este inconjurat de un tufaris de spini. Un secol mai tarziu, dupa ce multi printi au incercat sa salveze printesa, este randul lui Fynn, un simplu grajdar, sa isi incerce norocul.
Personajele sunt descrise cu multa sensibilitate, cu toate calitatile si temerile lor. Elementele esentiale ale basmului fratilor Grimm au fost pastrate, dar prin adaptarea la mediul filmului apar multe momente de suspans. De asemenea, toate personajele au un nume propriu, pentru a le individualiza si scoate din rolul simbolic al printului sau printesei. Grajdarul Fynn, care de fapt este un print fara sa stie, ajunge la timpul potrivit, si spinii se deschid in calea lui. Alt element nou este ca povestea de dragoste intre erou si eroina se dezvolta pas cu pas. Puterile intunecate si complexe ale acestei lumi medievale sunt intruchipate in mod fascinant de catre Hannelore Elsner in rolul ursitoarei rele.
Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Timisoara, cu sprijinul Centrului Cultural German Timisoara si Goethe Institut Bucuresti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.