Oportunitati de cooperare si finantare pentru transportul intermodal

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 27.03.2014 14:34 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In data de 28 martie 2014 se va desfasura la Timisoara „Al treilea workshop al proiectului SEE-ITS”, sub egida Universitatii Politehnica si a Primariei Municipiului Timisoara.
Evenimentul este organizat de catre ITS Romania in calitate de partener in proiectul “ Intelligent Transport Systems in South East Europe-SEE-ITS”.
Finantat de catre Programul de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei, scopul proiectului SEE-ITS este de a dezvolta un cadru tehnic si institutional care sa permita organizatiilor si tarilor din regiune sa armonizeze specificatiile sistemelor inteligente de transport si sa defineasca modele generale de colaborare.
Tematica evenimentului o constituie Prioritatile 2 si 4 ale Directivei Uniunii Europene pentru implementarea sistemelor inteligente de transport, respectiv aplicatii pentru continuitatea managementului traficului si a marfurilor, precum si aplicatii ITS cooperative, care conecteaza vehiculul cu infrastructura de transport.
Va fi prezentat, cu acest prilej, stadiul de implementare a acestor aplicatii la nivel european si se vor analiza cerintele de armonizare intre tari.
Vor fi, totodata, definite posibilitatile de cooperare si oportunitatile de finantare pentru continuarea implementarii sistemelor si aplicatiilor sistemelor inteligente de transport.
Vor participa invitati din tara si strainatate.
Workshopul se va desfasura la Rectoratul Universitatii Politehnica Timisoara, incepand cu ora 9,30.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.