Oportunitati egale de sanse pentru familiile de romi

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 17.03.2014 17:36 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Asociatia Femeilor Tiganci pentru Copiii Nostri Timisoara in parteneriat cu Fundatia Hemofarm din Varset, Serbia, organizeaza marţi, 18 martie 2014, ora 10, la Hotel Central (Str. Lenau Nikolaus nr. 6, Timisoara) in sala de conferinte,  workshop-ul Oportunitati egale de sanse pentru familiile rome, din cadrul proiectului transfrontalier Romania-Republica Serbia, Social Equal Opportunities MIS-ETC 1387.
Cu aceasta ocazie, vor fi impartasite o serie de abordari de succes pentru incluziunea sociala a romilor.

Discutiile vor fi axate pe cresterea nivelului de constientizare in randul romilor a unor aspecte importante legate de sanatate, educatie si angajabilitate, precum si despre crearea de noi locuri de munca pentru acestia.
Totodata la acest eveniment reprezentantii Fundatiei Hemofarm din Vrsac, Serbia partenerii principali in cadrul proiectului Social Equal Opportunities vor prezenta experienta lor in acest domeniu.

Evenimentul este parte integranta a Study Tour-ului care va fi organizat in cele trei judete granite cu Republica Serbia (Timis, Caras-Severin, Mehedinti). Study Tour-ul este dintre cele mai importante activitati din cadrul proiectului Social Equal Opportunities si presupune vizite in comunitatile de romi.

Asociaţia Femeilor Ţiganci Pentru Copiii Noştri Timişoara (AFTPCN) in parteneriat cu Fundaţia Hemofarm din Varşeţ, Serbia, implementeaza in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania- Republica Serbia proiectul  Oportunitaţi Sociale Egale- Social Equal Opportunities (Code MIS-ECT 1387). Acesta proiect este valoare 259.900 euro şi este  finanţat in proporţie de 85 % de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) şi se deruleaza la Timişoara şi Varşeţ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.