Ovidiu Brinzan: Sistemul Totalitar ataca Sistemul Sanitar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.06.2012 14:02 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Am asistat cu oroare la un atac fără precedent la adresa corpului medical din România, în momentul în care procurorii DNA au acuzat doi reputaţi profesori, Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, că şi-au făcut datoria.Cei doi medici au tratat cu profesionalism rana de glonţ a lui Adrian Năstase, care poate fi numită oricum, doar zgârietură nu.

Medicii din Timişoara au acumulat pe vremuri o experienţă chirurgicală nedorită cu plăgi împuşcate la cei care treceau frontiera lui Ceauşescu, iar la revoluţie am participat personal la operarea manifestanţilor împuşcaţi. De aceea pot afirma cu certitudine că un glonţ de calibru mare care trece prin gâtul unui om produce un dezastru local cauzat nu doar de leziunea propriu-zisă pe traiectul împuşcăturii, ci şi de traumatismul asupra ţesuturilor şi formaţiunilor învecinate prin efectul undei de şoc, care poate fi chiar mai grav.
Doar un miracol a făcut ca Adrian Năstase să scape aparent uşor. Se pare că, deşi românii au uitat, Dumnezeu nu a uitat că Adrian Năstase a fost omul politic care a facut cele mai multe lucruri bune pentru România după 1990.
În aceste condiţii, cer Ministrului de Justiţie, dar mai ales Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi, să investigheze în ce condiţii procurorii de la DNA şi-au permis să înceapă anchetarea unor medici sub acuzaţia că şi-au făcut datoria, deoarece au tratat cu profesionalism un om, oricine ar fi el.
Noi, medicii din România, am îndurat necontenite lipsuri materiale, am îndurat indiferenţa guvernanţilor faţă de problemele din sănătate, dar nu tolerăm să fim anchetaţi pentru că respectăm Jurământul lui Hipocrate, baza profesiei de medic! Cerem reparaţii morale urgente şi pedepsirea celor vinovaţi de Atentatul la Sănătate!

Dr. Ovidiu Brînzan
Medic specialist ATI

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.