Panificatie ilegala in judetul Timis de aproape 2.700.000 lei

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 03.01.2014 17:53 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Timp de patru luni, politistii timiseni au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul producerii, prelucrarii, achizitionarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.
Au fost efectuate peste 7500 de controale, in urma carora au fost depistate 70 de infractiuni si au fost aplicate peste 5000 de sanctiuni contraventionale.
Valoarea bunurilor indisponibilizate si a sanctiunilor aplicate se ridica la aproape 2.700.000 de lei.
Astfel, in perioada 1 septembrie – 29 decembrie a.c., la nivelul judetului Timis, s-au desfasurat actiuni la care au participat politisti de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi.
Echipele de politisti au efectuat peste 7.500 de controale, dintre care 656 la societati comerciale, 849 la persoane fizice si au verificat 5.570 de mijloace de transport.
Politistii au depistat 70 de infractiuni, dintre care aproape 30 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. De comiterea acestora sunt suspectate 47 de persoane.
De asemenea, au fost aplicate 5.066 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 2.400.000 de lei.
Urmare a dosarelor penale intocmite si a contraventiilor aplicate au fost indisponibilizate/confiscate bunuri in valoare de peste 260.000 de lei.
Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef Petre Toba, incepand cu data de 1 septembrie a.c., au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul panificatiei, fiind efectuate controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, vizate fiind inclusiv zonele in care se exporta cereale.
In actiuni, au fost angrenati si reprezentanti ai organismelor de inspectie si control din cadrul Directiilor Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directiilor Judetene de Sanatate Publica, Autoritatii Nationale Pentru Protectia Consumatorului, A.N.A.F. si I.S.C.T.R.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.