Peer Learning pentru minorii si tinerii privati de libertate de la Buzias

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 13.06.2014 18:43 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In data de 12.06.2014, Centrul Educativ Buzias a inceput derularea programului “Peer Learning”, destinat minorilor şi tinerilor privaţi de libertate.
Acest program este una dintre cele mai importante activitaţi derulate in cadrul proiectului My Compass – My Community Passport, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Lifelong Learning Programme, alaturi de programul „Train the trainers”, acesta din urma fiind destinat profesorilor, nu doar din centrul educativ, ci şi din licee din comunitate.
Programul destinat tinerilor se va derula pe o perioada de 3 luni, in colaborare cu elevi si profesori ai Liceului Teoretic „ NikolausLenau”  Timişoara.
Principalele obiective ale acestui program au in vedere dezvoltarea unor competente cheie ale tinerilor internaţi in centre educative/de detenţie, cu focalizare pe trei dintre acestea, şi anume, spirit civic, invatarea unei limbi straine, competente de antreprenoriat.
In urma parcurgerii activitaţilor prevazute se preconizeaza creşterea gradului de inserţie sociala, in momentul punerii in libertate.
Un al doilea obiectiv, deşi nu vizat in mod direct, este acela de a reduce distanţa perceputa intre tinerii care au incalcat legea şi cei aflaţi in comunitate, intrucat percepţia pozitiva a  societaţii este unul dintre factorii care pot favoriza reinsertia sociala a minorului delincvent.
Aspectul inovativ al acestui program este derularea activitaţilor prin colaborarea celor doua instituţii, Liceul Nikolaus Lenau Timişoara şi Centrul Educativ Buziaş.
In cadrul primei intalniri, gazduite de Liceul Lenau, au participat un numar de 25 elevi ai acestei institutii şi 22 minori internati in cadrul Centrului Educativ Buziaş.
Activitatea, derulata pe parcursul a trei ore, a reunit o serie de momente interactive, a surprins colaborarea intre cele doua categorii de tineri, fiind depaşite barierele actuale, determinate de statutul acestora.
Ca urmare succesului activitatii, programul va continua cu organizarea celei de a doua intalniri, in cadrul Centrului Educativ Buziaş.
Finalul intregii activitaţi este prevazut in luna septembrie, prin organizarea unui teatru forum, la care vor fi invitaţi sa participe şi elevi ai altor şcoli, precum şi factori de decizie ai acestor instituţii, in vederea diseminarii la o scala cat mai larga a informaţiilor şi rezultatelor proiectului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.