Peste fara documente legale de transport confiscat la Orsova

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2012 10:13 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

60 de kilograme de peşte au fost confiscate de poliţiştii de frontieră orsoveni la un filtru organizat la intrarea in municipiul Orsova. 

Peştele era transportat în condiţii improprii şi fără ca persoana care le transporta să posede documente legale de deţinere şi transport.
În seara zilei de 18.03.2012, ora 17.00, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orsova au oprit pentru control, la intrarea în municipiul Orşova un autoturism Volkswagen Transporter despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de comercializare a peştelui fără a poseda autorizaţiile legale.
La controlul autoturismului aparţinând lui B. Lucian în vârstă de 46 ani, din localitatea Văgiuleşti, judetul Gorj, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestuia cantitatea de 60 de kilograme de peşte din specia şalău şi plătică transportat în condiţii improprii şi pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă a mărfii.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că B. Lucian achiziţiona peştele de la pescari autorizaţi din localităţi din judeţul Caraş Severin în scopul revânzării pe raza localităţii Motru.
Având în vedere că activitatea de comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale constitue infracţiune, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui B. Lucian lucrare penală.
Cantitatea de 60 kilograme de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.
Dacă va fi găsit vinovat, B. Lucian riscă o sancţiune penală cu amendă cuprinsă între 150 şi 10.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.