Petru Ehegartner: Avem obligatia de a respecta optiunea liberala a electoratului care a votat

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 05.08.2014 13:31 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Petru Ehegartner, preşedinte PLR Timiş, vicepreşedinte PLR:
Congresul Partidului Liberal Reformator a reprezentat un semnal trimis romanilor, acela ca liberalismul in forma in care a fost prezent in ultimele alegeri parlamentare, in coaliţia electorala USL, sau independent aşa cum a candidat PNL la alegerile europarlamentare, continua sa existe in Romania.
Dupa ce PNL a ales sa abandoneze valorile şi principiile liberale dar şi pe cetaţenii care au avut incredere in ideile liberale, s-a creat necesitatea preluarii şi continuarii valorilor liberalismului romanesc de catre o alta forţa politica.
Misiunea şi responsabilitatea acestui demers a fost preluata de catre Calin Popescu Tariceanu in jurul caruia a prins viaţa noul Partid Liberal Reformator care se proclama a fi continuatorul tradiţiilor liberalismului romanesc şi adera la Internaţionala Liberal-Europeana.
Ceea ce ne propunem noi, cei din PLR, este de a nu lasa liberalismul, un simbol al politicii romaneşti, care a contribuit decisiv la modernizarea şi dezvoltarea statului roman, sa dispara de pe scena politica.
PLR işi propune un mesaj al soluţiilor, enunţand in expunerea politica, disponibilitate la dialog şi compromis politic in perspectiva participarii, realizarii şi sprijinirii unor proiecte politice naţionale pentru guvernarea Romaniei, pornind de la principiile liberale ale economiei si vietíi sociale.
PLR se adreseaza prin excelenţa clasei de mijloc si a intreprinzatorilor, pe care ii reprezinta si ii sustine pentru ca acestia sa devina mai puternici. Doar prin ridicarea nivelului de trai si a bunastarii, o societate este cu adevarat libera.
PLR Timiş se adreseaza electoratului timişorean şi timişean care se gaseşte abandonat de catre PNL, care a ales sa adere la Mişcarea Populara, de fapt la o mişcare fara identitate doctrinara sau ideologica, aceasta conferindu-i posibilitatea repoziţionarii in spectrul politic in funcţie de interesele de moment ale liderilor politici decizionali.

Deasemenea, PLR Timiş se adreseaza şi celor care nu se mai gasesc reprezentaţi in oferta politica a unei drepte relativizate.
Pornim de la convingerea ca avem obligaţia de a respecta opţiunea liberala a electoratului care a votat şi simpatizeaza cu liberalismul tradiţional şi autentic romanesc.
Congresul PLR din 1-2 august a dus la infiintarea unui nou partid liberal, constituit intr-un timp relativ scurt, şi care a coagulat un numar mare de membrii şi simpatizanţi, acesta dand speranţe ca viitoarea construcţie are resursa electorala care sa justifice apariţia acestei forţe politice.
In cadrul conferintei de presa a PLR Timisoara, sustinuta astazi 05.08.2014, au participat: Dl. Senator Petru Ehegartner - Presedintele PLR Timis, Dl. Conf. Dr. Ing. Nicolae Taran - Consilier pe probleme economice si de glogablizare la Cabinetului Parlamentar al Senatorului Petru Ehegartner si Prof. Univ. Dr. Mircea Criste - Expert constitutionalist.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.