Prelungirea sesiunii de depunere de proiecte de Grupul de Actiune Locala Timis Torontal Barzava

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 13.04.2014 14:40 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Grupul de Acţiune Locala (GAL) Asociaţia “Timiş Torontal Barzava” anunţa prelungirea sesiunii de depunere de proiecte pentru urmatoarele masuri din cadrul Planului de Dezvoltare Locala: Masura 411.121 “Modernizarea exploataţiilor agricole”- in perioada 11.04.2014 -02.05.2014, Fonduri disponibile: 92.574 Euro. Suma maxima ce poate fi acordata pentru finanţarea unui proiect este 50.000 Euro.
Proiectele se pot depune de luni pana vineri , in intervalul orar 09:00 – 14:00, la secretariatul G.A.L. din oraşul Deta, str.Victoriei, nr.54, ap.1. Termenul limita de depunere a proiectelor este ultima zi mentionata in apel, ora 12:00.
Solicitantul finanţarii trebuie sa respecte condiţiile de conformitate si eligibilitate aşa cum sunt ele menţionate in Ghidul Solicitantului aferent fiecarei masuri. Ghidurile sunt afişate pe www.apdrp.ro , www.madr.ro , www.timistorontalbarzava.ro , sau pot fi ridicate pe suport electronic de la sediul GAL. Criteriile  de selecţie precum si Rapoartele de selecţie vor fi afişate la sediul GAL şi pe  www.timistorontalbarzava.ro .                                                                                 
Grupurile de Actiune Locala (G.A.L.) sunt entitati ce reprezinta  parteneriate public – private, constituite din reprezentanti ai sectorului public, privat si civil, desemnati dintr-un teritoriu rural omogen, indeplineasc o serie de cerinte privind componenta, teritoriul acoperit si care vor implementa o strategie integrata pentru dezvoltarea teritoriului.
Scopul acestui parteneriat este de accesare de fonduri europene nerambursabile acordate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala  (F.E.A.D.R.) in aria teritoriala administrativa a Unitatilor Administrative Teritoriale (U.A.T.)  din cadrul parteneriatului.
Din componenta parteneriatului public-privat ”Timis Torontal Barzava” fac parte urmatoarele U.A.T. : Consiliul Judetean Timis, Deta, Gataia, Banloc, Birda Denta, Ghilad, Giera, Jamu Mare, Jebel, Liebling, Livezile, Moravita, Padureni, Voiteg si A.D.I. Timis Torontal, din judetul Timis si  Berzovia, Forotic si Maureni din judetul Caras Severin.  Pe langa acesti parteneri publici din asociatie mai fac parte 29 de societati comerciale  si 8 asociatii non-guvernamentale.

G. A. L. al Asociatiei “Тimis Torontal Barzava” este autorizat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Decizia nr. 62164/29.08.2011  pentru a implementa Strategia de Dezvoltare Locala, cu finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala  (P.N.D.R.) , Axa IV- LEADER.
Specificitatea Axei 4- Programului  LEADER –este reprezentatata de abordarea  „de jos in sus” – ceea ce reprezinta o modalitate ce permite G. A. L. sa isi aleaga un grup coerent de masuri adaptate prioritatilor identificate pe teritoriul sau, masuri transpuse in strategiile de dezvoltare locala, pentru a pune in valoare potentialul endogen al teritoriului.
Pentru detalii si informatii va stam la dispozitie prin intermediul  web-sitului:www.timistorontalbarzava.ro;e-mail:office@timistorontalbarzava.ro; galtimistorontalbarzava@timistorontalbarzava precum si telefon: 0256-390466.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.