Preturile de transfer: aspecte esentiale pentru companii

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 09.04.2014 10:01 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, alaturi de Deloitte Tax S.R.L., in cadrul Deloitte Academy, organizeaza in data de 9 aprilie 2014, intre orele 11 - 16,  la sediul CCIAT din P-ta Victoriei nr. 3, seminarul cu tema: Preturile de transfer: aspecte esentiale pentru companii.

Participantii vor afla direct de la Bogdan Barbu, Manager, Departamentul de Preturi de Transfer si Andreea Sonei, Manager Taxe, tot ceea ce trebuie sa stie despre preturile de transfer. Bogdan Barbu este parte a echipei Deloitte din anul 2008, fiind specializat in domeniul preturilor de transfer si are o experienta solida in furnizarea de astfel de servicii companiilor din Romania si din strainatate. Andreea Sonei este coordonatorul departamentului servicii fiscale din Deloitte Romania pentru zona vestica a tarii. Cu peste 9 ani de experienta in consultanta fiscala, a lucrat inclusiv pe proiecte de tax compliance, revizuiri fiscale, optimizari fiscale, due dilligence, consultanta fiscala pe probleme complexe dar si consultanta generala.

Specialistii Deloitte, una dintre cele mai importante firme de consultanta la nivel mondial, propun un seminar interactiv, unde firmele vor putea sa-si expuna punctul de vedere si sa beneficieze de experienta practica pe care expertii Deloitte o detin in domeniul preturilor de transfer. Subiectul are relevanta pentru directori financiari si experti in fiscalitate, insa va fi abordat pe intelesul tuturor oamenilor de afaceri, pentru a clarifica efectul preturilor de transfer in fiscalitate si administrarea riscurilor privind acestea.

Participarea la acest seminar este importanta daca compania: este membra a unui grup de companii multinationale sau de companii romanesti, deruleaza tranzactii cu alte companii din grup, este interesata de abordarea in practica a autoritatilor fiscale in domeniul preturilor de transfer, este interesata de avantajele implementarii unor politici de preturi de transfer adecvate.
Firmele au nevoie de stabilirea unor politici fiscale eficiente care sa fie in concordanta cu nevoile modelului de afaceri derulat si care sa fie totodata sustinute in fata autoritatilor fiscale. Firmele se pot confrunta cu numeroase provocari in elaborarea si implementarea politicilor de preturi de transfer si in pregatirea documentatiei aferente, in conformitate cu cerintele legislative din Romania, in special din cauza resurselor interne limitate si a complexitatii acestui subiect.
Volumul crescut si diversitatea tranzactiilor intra-grup au determinat un interes crescut al autoritatilor fiscale fata de subiectul preturilor de transfer. Daca pana acum cativa ani, controlul pe acest palier era relativ formal, axat cu precadere pe verificarea corectitudinii intocmirii dosarului preturilor de transfer, actualmente aceste controale vizeaza  o analiza detaliata a documentelor, precum si a substantei tranzactiilor incheiate cu partile afiliate.
Informatii suplimentare la tel. 0374.160.916, e-mail: cnitu@cciat.ro, Catalina Culda - consultant cameral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.