Probleme importante de gospodarire a apelor in Spatiul Hidrografic Banat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.05.2014 16:26 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Timişoara - Miercuri, 28 mai, ora 11, are loc dezbaterea publica a documentului „Probleme importante de gospodarire a apelor in Spatiul Hidrografic Banat”.
Administratia Bazinala de Apa Banat ( ABAB) va sustine in data de 28 mai 2014, ora 11.00, la sediul institutiei, dezbaterea publica a documentului „Probleme importante de gospodarire a apelor in Spatiul Hidrografic Banat”, intr-o sedinta cu publicul interesat coordonata de Comitetul de Bazin Banat.
Sunt asteptati reprezentanti ai ONG-urilor, reprezentanti ai administratiei locale, cat si reprezentanti ai institutiilor descentralizate din judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Mehedinti care au venit cu propuneri, sesizari si posibile masuri considerate utile in identificarea corecta a problemelor in domeniul gospodaririi apelor.
Documentul supus consultarii identifica probleme semnificative privind poluarea apelor cu substante organice, poluarea apelor cu nutrienti, poluarea apelor cu substante periculoase, precum si alterarile hidromorfologice ale starii apelor produse de construcţiile/lucrarile situate pe ape sau in proximitatea apelor.

Procesul de consultare a publicului cu privire la dezvoltarea documentului „Probleme importante de gospodarire a apelor in Spatiul Hidrografic Banat” a fost demarat inca din 22 decembrie 2013 si se finalizeaza la 22 iunie 2014.
Scopul acestui document este acela de a identifica situatia actuala si progresul realizat in urma implementarii programului de masuri cuprinse in Primul Plan de Management din 2009, conform cerintelor Directivei Cadru a Apei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.