Proiectul Mesajul meu antidrog, editia a IX-a

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.02.2012 17:20 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, a lansat în perioada 10-15 februarie 2012, cea de a IX-a ediţie a proiectului naţional „Mesajul meu antidrog” la nivelul judeţului Timiş.

Mesajul meu antidrog, ajuns în prezent la ediţia a IX-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie, al Agenţiei Naţională Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar preuniversitar şi universitar. Rezultatele obţinute până în prezent ne încurajează să dăm continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic, acela de a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ, o alternativă reală la consumul de droguri.

Scopul proiectului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal) şi universitar.

Promovarea acestui proiect naţional se va realiza cu implicarea nemijlocită a Inspectoratului Judeţean Şcolar Timiş, al organizaţiilor studenţeşti şi ai partenerilor instituţionali din sectorul guvernamental şi neguvernamental, din judeţul Timiş.

Prin secţiunile propuse, încercăm să oferim adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri. Secţiunile ediţiei a IX-a sunt: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictură - desen şi proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. De asemenea, având în vedere amploarea fenomenului consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, şi în ediţia a IX-a a acestui proiect, a fost inclusă secţiunea de creaţie audio-video destinată exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substanţe.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.