ResPublica: PSD reinvie cenzura si interzicerea libertatii de asociere si de opinie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.11.2012 15:11 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Asociaţia ResPublica are un parteneriat cu Societatea Timişoara consolidat printr-o serie de acţiuni civice care, începând din vara lui 2012, sunt menite să lupte împotriva oricăror abuzuri, cum au fost şi sunt cele de atac asupra statului de drept şi asupra democraţiei,bunuri ale tuturor şi care nu fac obiectul niciunei tranzacţii. Considerăm că întotdeauna Societatea Timişoara a avut drept unic scop, de-a lungul existenţei sale, amendarea derapajelor politice ale oricărui partid aflat la Putere, dar şi a încercărilor de reînviere a practicilor antidemocratice prin atacul la valorile europene şi echilibrul statului de drept.

De aceea am luat act cu surprindere de declaraţiile consilierului judeţean PSD Marcel Mihoc, potrivit cărora Societatea Timişoara este ameninţată că i se va rezilia contractul pentru spaţiul din Bastion – Salonul Vega. „Se pot lua măsuri de reziliere a contractului. Acolo au primit un spaţiu gratuit, noi respectăm organizaţia în sine, dar să nu facă acţiuni politice”, a spus consilierul judeţean PSD Marcel Mihoc.
Acest gest considerăm că este o formă perversă de presiune politică în maniera unui regim autoritarist care face liste negre cu persoane indezirabile, un regim care, prin ameninţare, doreşte să impună Societăţii Timişoara pe cine are voie şi pe cine nu are voie să invite la dezbaterile civice sau să invite în spaţiile pe care le administrează.
Asociaţia ResPublica atrage atenţia că declaraţiile consilierului judeţean PSD sunt un atac la libertatea de asociere şi de opinie, drepturi fundamentale înscrise în Declaraţia Drepturilor Omului, drepturi care nu se tranzacţionează, nu se negociază şi nu se cer autorităţilor.
Considerăm că declaraţiile şi ameninţările nefericite ale domnului Mihoc sunt menite să distragă atenţia de la abuzurile care se întâmplă sub ochii noştri şi faţă de care nu avem voie să stăm nepăsători şi indiferenţi.
E Pluribus Unum
Consiliul director al Asociaţiei Respublica Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.