Salariatii romani calificati

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 18.06.2014 15:36 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener anunta inceperea implementarii proiectului ”Salariatii romani calificati - Salariatii romani participa la cursuri de calificare / recalificare in programe de formare profesionala continua”.
Proiectul este derulat de S.C. Formazione Progresso SRL Constanta, beneficiar, in parteneriat cu  Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Camera de Comerţ, Industrie şi Aricultura Vrancea şi Consorzio Consulting.
Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni, incepand cu data de 30 aprilie 2014.
Proiectul are ca obiectiv principal accesul si participarea la formare profesionala continua a angajatilor din regiuni de dezvoltare economico-sociala ale Romaniei, facilitand astfel corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii.
Implementarea cu succes a proiectului va avea ca beneficii: dezvoltarea capitalului uman prin actiuni de calificare / recalificare in ocupatii cautate pe piata muncii, capital uman neluat in considerare de marea majoritate a angajatorilor romani; cresterea competitivitatii economice atat a capitalului uman participant in proiect (inclusiv prin cresterea adaptabilitatii dar si a mobilitatii acestuia pe orizontala si verticala) dar si a firmelor in care acesta este angajat (prin dobandirea de noi competente); cresterea ratei de ocupare a persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala; cresterea nivelului calificarilor persoanelor angajate pe piata muncii, in contextul societatii bazate pe cunoastere;  indeplinirea obiectivului Uniunii Europene de reducere a saraciei relative.
Activitaţile din cadrul proiectului vizeaza 1800 de persoane angajate din regiunile vizate de  proiectul - Sud-Est, Sud-Muntenia si Vest, care vor beneficia de cursuri de calificare in domeniile: constructii, industria textila, industria alimentara, comert, turism.
Rezultatele aşteptate dupa implementarea proiectului vizeaza cresterea gradului de calificare / recalificare a angajatilor si imbunatatirea capacitatii de pastrare a locului de munca sau de ocupare a unui nou loc de munca, in cazul unei viitoare disponibilizari.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.