Salonul de vinuri Rovinhud

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 15.07.2014 15:37 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In perioada 14-16 noiembrie 2014, va avea loc la Timişoara prima ediţie a Salonului de vinuri ROVINHUD, un eveniment de cea mai inalta clasa in domeniul culturii vinului, avand-o ca invitat special pe Jancis Robinson, Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflata pentru prima oara in Romania.
Evenimentul este organizat in beneficiul tinerilor cu dizabilitaţi din cadrul Asociaţiei ”Ceva de Spus”.
In cele trei zile iubitorii de vin şi profesioniştii din domeniul HORECA vor putea degusta vinuri romaneşti şi straine care nu se regasesc pe rafturile supermarketurilor, majoritatea expozanţilor fiind crame care nu participa la targuri şi festivaluri de vin.  
In plus, in ziua de sambata pasionaţii de vin vor avea ocazia sa participe la masterclassuri şi sa inveţe de la cei mai buni experţi din lume.
„Sunt incantata sa cred ca scurta noastra vizita in Timişoara (unde sunt interesata sa aflu mai multe despre vinurile locale) ar imbunataţi viaţa unor tineri cu dizabilitaţi” a declarat doamna Jancis Robinson, Master of Wine, care va susţine prezentarea la masterclass pro bono in beneficiul tinerilor cu dizabilitaţi de la Asociaţia Ceva de Spus
Jancis Robinson este unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi critici de vinuri din lume, jurnalişti şi editori de literatura de specialitate.
A fost distinsa cu Ordinul Imperiului Britanic, este Master of Wine, consultant al Cramei Regale a Reginei Elisabeta a II-a. Scrie pentru Financial Times şi pentru situl ei www.jancisrobinson.com.
Este editor al „The Oxford Companion to Wine”, co-autor al „The World Atlas of Wine” şi al „Wine Grapes” - un ghid complet cuprinzand 1368 de varietaţi de struguri, fiecare din aceste carţi fiind recunoscute ca şi standard de referinţa in intreaga lume.
Tot profitul evenimentului va fi folosit pentru achiziţionarea unui microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaun rulant care va ajuta echipa Ceva de Spus atat la o mobilitate mai buna cat şi in susţinerea muncii lor de zi cu zi de a schimba legi, mentalitaţi şi a caştiga respect pentru abilitate şi nu mila pentru dizabilitate. In acest scop evenimentul este organizat de voluntari, iar invitaţii speciali ai evenimentului işi susţin prezentarile pro bono.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.