Saptamana Altfel la Centrul de Reeducare Buzias

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.04.2012 07:48 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In săptămâma 02-08.04.2012, in cadrul proiectului naţional „Şcoala altfel”, Centrul de Reeducare Buziaş a organizat o serie de activităţi educative, culturale si sportive la care au participat minorii aflaţi în custodia centrului împreuna cu elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Timis. 

Astfel, luni, 02.04.2012, oaspeţii Centrului de Reeducare au fost elevii Liceului William Shakespeare din Timisoara, care au participat alături de tinerii din centru la o dezbatere privind cauzele si consecintele comportamentului agresiv din şcoli. De asemenea, în spiritul sărbătorilor pascale ce se apropie, copiii au incondeiat oua si au sculptat obiecte specifice evenimentului.
Miercuri, 03.04.2012, minorii internati au vizitat obiective turistice din Timisoara (Gradina Zoologica, Parcul Rozelor, etc), fiind in acelaşi timp gazde pentru un grup de 15 elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Jimbolia, tema violenţei si a comportamentului agresiv in şcoli fiind reluata.
Joi, 04.04.2012, Centrul de Reeducare Buziaş a fost vizitat de către 15 elevi ai Liceului Teoretic Buzias, derulând impreuna cu adolescenţii internati in centru activităţi sportive. De asemenea, 16 minori internati au vizitat Centrul de educatie inclusivă Recaş, unde au susţinut un program artistic si au incondeiat ouă.
Vineri 05.04.2012, Centrul de Reeducare Buzias a primit vizita a 10 elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII, nr. 15, din Timisoara avand loc o dezbatere cu tema „Adolescentul si anturajul său”. De asemenea, 20 de elevi ai Liceului de muzică Ion Vidu din Timisoara, au susţinut, pentru copiii internati in Centru, un spectacol de muzică instrumentala, acesta fiind si momentul ce a incheiat o săptămâna bogată in „altfel” de activităţi educative.
Scopul acestor acţiuni îl constituie dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, atitudinea proactivă faţă de activitatea de voluntariat, sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica reintegrării sociale a minorilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.