Scoala Zero Waste si-a desemnat castigatorii

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 11.06.2014 17:48 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Concursul “Şcoala Zero Waste” ediţia 2014 a ajuns la final. Premiul I şi Trofeul ”Şcoala Zero Waste” 2014, oferit de Continental Corporation a fost caştigat de Şcoala Gimnaziala ”Sf. Nicolae” dinTargu Jiu, judeţul Gorj. Premiul II a fost caştigat de Şcoala Gimnaziala ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Brad, judeţul Hunedoara.
Premiul III a fost caştigat de Şcoala Gimnaziala Moşniţa Noua, judeţul Timiş.
Premiile pentru cei mai harnici elevi s-au dus la Brad: Oprea Andreea - 5378 kg, Darabant Anda 5324 kg şi la Botoşani, Colbea Tudor - Lucian 3501 kg.  
Pe langa primele 3 locuri, au fost oferite 10 menţiuni şi au fost recompensaţi şi cei mai harnici 2 participanţi din fiecare judeţ.
Au fost colectate 168 de tone de deşeuri reciclabile in cele 6 saptamani de concurs.
Dintre acestea 141 tone au fost hartie şi carton, 23 de tone de plastic şi aproape 3 tone de aluminiu.
Cantitatea medie de deşeuri colectata este de aproape 36 de kilograme per elev.
“Şcoala Zero Waste” este un concurs de educaţie ecologica şi de colectare selectiva destinat tuturor elevilor din şcolile cu clasele I - VIII din Romania.
Acţiunea de colectare face parte din procesul educaţional: invaţam in timp ce facem. Elevii au fost incurajaţi (şi prin posibilitatea caştigarii unor premii) sa colecteze selectiv principalele deşeuri reciclabile: hartie/carton, pet/plastic şi aluminiu.
Foarte mulţi dintre ei, din proprie iniţiativa sau sub indrumarea profesorilor coordonatori au reuşit sa-şi mobilizeze şi educe prietenii, parinţii şi chiar vecinii.
Colectarea selectiva este un proces foarte simplu care are ca rezultat direct impiedicarea unei impresionante cantitaţi de deşeuri sa ajunga la groapa de gunoi şi astfel sa se piarda resurse importante.
Inscrierea şcolilor a avut loc in perioada 3 - 21 Martie. Concursul s-a desfaşurat pe durata a 6 saptamani, intre 23 Aprilie şi 30 Mai.
S-au inscris 133 de scoli, fiind selectate doar 108 care intruneau toate condiţiile de inscriere.
Cele mai multe şcoli inscrise au fost din Judeţul Timiş, cu 17, urmate de Covasna cu 7 şi Calaraşi şi Olt cu cate 6.
In total au fost inscrişi in competiţia directa 4674 de elevi din 108 şcoli din 33 de judeţe şi din Bucureşti.  Indirect au fost implicaţi peste 25.000 de elevi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.