Scrisoare Deschisa D-Iui Mircea Bacala - Prefectul judetului Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.12.2011 14:50 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Urmare a declaraţiilor Dvs, publice din data de 14 decembrie 2011, cu privire la uzanţa unei 'scrisuri anonime' pe care afirmaţi că aţi primit-o şi care aduce acuzaţii calomnioase preşedintelui asociaţiei noastre,dl. Petrică Balint, referitor la suprafeţele de teren din Mun. Lugoj, vă reamintim că aceste suprafeţe de teren sunt prevăzute pentru beneficiarii Legii nr. 341/2004 în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr. 244/2007, hotărâre conform căreia, aceste terenuri sunt atribuite la propunerea Asociaţiei 16-21 Decembrie 1989 Lugoj.

D-le prefect, de asemenea, vă reamintim faptul că Dvs. aţi fost cel mai vehement opozant ai aplicării acestei hotărâri, solicitând de altfel şi anularea HCL 244/2007 în instanţă - împiedicând astfel punerea acesteia în aplicare - acţiune care vi s-a respins atât de Tribunalul Timiş, cât şi de Curtea de Apel Timişoara, în cadrul procesului Asociaţia 16-21 Decembrie 1989 Lugoj, în calitate de intervenient, a avut interesul de a fi respectate Legea nr. 341/2004 şi a HCL nr. 244/2007, precum şi de a apăra interesele revoluţionarilor.

În prezent, după patru ani de la adoptarea HCL nr. 244, am constatat cu uimire că din cel mai înverşunat opozant al aplicării acesteia, aţi devenit un mare susţinător al punerii în posesie a unor persoane din alte localităţi, transmise prin Hotărârea 2/58 din 28.07.2011 a Comisiei judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor, a cărei preşedinte sunteţi, persoane care nu fac obiectul HCL nr. 244/2007 şi cu care Asociaţia 16-21 Decembrie 1989 Lugoj nu poate fi de acord .

Prin prezentarea publică a acestei 'scrisori anonime', Dvs. încercaţi să puneţi presiune asupra primarului Mun. Lugoj, Comisiei locale de fond funciar, precum şi asupra celorlalţi reprezentanţi ai instituţiilor abilitate de a pune în practică finalizarea actului de atribuire a titlurilor, pentru a-i determina să nu ia în considerare propunerile asociaţiei noastre conform HCL 244/2007 şi să treacă la punerea în posesie a persoanelor Dvs., din alte localităţi.

Toate aceste demersuri ale domniei voastre duc la concluzia că aveţi un interes în cauză, ba mai mult, contrar atribuţiilor pe care le aveţi, vă implicaţi şi în înmânarea titlurilor de proprietate, personal.

Întrucât există mari dubii cu privire la această 'scrisoare anonimă', existând posibilitatea să fie făcută chiar de Dvs., d-le prefect, solicităm Serviciului Român de Informaţii şi organelor abilitate ale statului să cerceteze provenienţa şi scopul pentru care a fost creată această anonimă.

Asociaţia 16-21 Decembrie 1989 Lugoj Preşedinte C. A, Vasile Covaci

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.