Se va intrerupe alimentarea cu apa a orasului Sannicolau Mare

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 26.04.2014 15:11 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Aquatim SA anunta ca in data de 29.04.2014 se va intrerupe alimentarea cu apa a orasului Sannicolau Mare, intre orele 9 si 13.
Aceasta intrerupere este necesara pentru realizarea unor lucrari la Statia de tratare apa situata pe strada Saravalei, Sannicolau Mare.
In orasul Sannicolau Mare, in cadrul proiectului cu finantare europeana „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” se va construi o statie de tratare apa potabila in valoare de 5,6 milioane lei, o statie de epurare a apelor uzate in valoare de 24,09 milioane de lei, precum si reabilitari si extinderi de retele de apa si de canalizare in valoare de 28 milioane de lei.
Se estimeaza ca aceste investitii se vor inaugura catre sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015.

La reluarea alimentarii cu apa rece este posibil ca la robinetele consumatorilor sa curga apa tulbure.
Deoarece aceasta perturbare va fi de scurta durata, Aquatim recomanda sa nu foloseasca apa in scopuri menajere pana la limpezirea ei completa.
Pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apa si de canalizare utilizatorii se pot adresa dispeceratului Aquatim SA, la numerele 0256-201.362 sau 0756-119.528 NON-STOP sau la Sucursala Sannicolau Mare, str. Negru Voda, nr. 7A, 0256-370.676 (in timpul programului de lucru).

Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).
In judetul Timis sunt vizate in principal urmatoarele investitii: sapte statii noi de epurare a apelor uzate, trei statii noi de tratare a apei potabile, extinderea si reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) si a retelelor de alimentare cu apa (aproximativ 100 km).
Localitatile incluse in proiect: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.
In urma investitiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare in localitatile incluse in proiect va creste considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerintelor UE.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.