Servicii gratuite de consiliere pentru absolventii cursurilor de antreprenoriat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.08.2013 18:10 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În calitate de partener al Proiectului “Iniţiere în dezvoltarea afacerii”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş oferă participanţilor la cursurile de antreprenoriat servicii gratuite de consiliere şi coaching personalizat. Pentru aceasta, o echipă de specialişti ai CCIAT asigură activitatea de formare pe mai departe a abilităţilor antreprenoriale dobândite la cursuri, în vederea dezvoltării firmei sau demarării unei afaceri noi, prin asistenţă tehnică şi colaborare on-line.
Până în prezent, au fost organizate şapte serii de cursuri gratuite de dezvoltare a abilităţilor antreprenoriale la care au participat peste 300 de manageri şi angajaţi cu atribuţii de conducere din micro-întreprinderi şi IMM-uri.
Cel de-al 7-lea şi ultimul curs a început în luna iulie a.c. cu modulele Iniţiere competenţe antreprenoriale (au fost tratate subiecte de procese decizionale) şi Perfecţionare competenţe antreprenoriale (au fost tratate subiecte de negociere) şi continuă, în perioada 10 – 12 septembrie 2013 şi 26 – 29 septembrie 2013, cu modulele Specializare competenţe antreprenoriale (tratează subiecte de leadership) şi respectiv Perfecţionare – Manager de proiect cf. Cod COR 242101.
Totodată, în cadrul campaniei de conştientizare “Afacerea de succes”, în luna octombrie se va organiza cel de-al doilea seminar de antreprenoriat cu tema „Promovarea antreprenoriatului. Oportunităţi de carieră” care vizează susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea afacerilor de succes, facilitarea relaţiei dintre firme şi potenţiali clienţi, facilitarea dezvoltării relaţiilor de afaceri între membrii grupului ţintă.
Reamintim că proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale prin programe de formare şi servicii inovatoare de consiliere şi coaching pentru un număr de 1200 de manageri din micro-întreprinderi şi IMM-uri, angajaţi, întreprinzători privaţi sau persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă, din cele 5 regiuni de dezvoltare ale României.
Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea competenţelor manageriale pentru o carieră antreprenorială; formarea abilităţilor necesare utilizării de strategii de succes de creştere a competitivităţii în afaceri, de management şi marketing în vederea generării de alternative antreprenoriale adecvate noilor domenii de ocupare de pe muncii; conştientizarea oportunităţilor existente în mediul de afaceri, necesitatea dezvoltării competenţelor antreprenoriale în condiţiile unei pieţe disfuncţionale în perioada de criză economică. Proiectul se încadrează în priorităţile Strategiei Lisabona de promovare a culturii antreprenoriale şi de transformare a Uniunii Europene într-un spaţiu atractiv pentru investiţii şi muncă.
Proiectul este derulat de Resources Development & Ideas Bucureşti în calitate de beneficiar, împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş – partener naţional pentru Regiunea Vest, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa – partener naţional pentru Regiunea Sud-Muntenia, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna – partener naţional pentru Regiunea Centru, Asociaţia Junior Chamber International Cluj-Napoca şi HUM Management Consulting Cluj-Napoca – parteneri naţionali pentru Regiunea Nord-Vest, Pannenbacker Consulting Erlangen (Germania) şi Negotiate Ltd. Edinburgh  (Marea Britanie) ca parteneri transnaţionali.
Informaţii suplimentare la tel. 0374-160833,  e-mail: sgondi@cciat.ro, Senta Gondi  – responsabil proiect CCIAT.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.