Soferi trimisi in judecata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2011 15:44 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 28.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MORCOCIAN ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.
Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:
La data de 08.09.2009, în jurul orei 00.45, lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că la intersecţia Calea Martirilor - Bd. Liviu Rebreanu a avut loc un accident rutier.
Echipajul de poliţie sosit la faţa locului a intenţionat să procedeze la testarea inculpatului cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat testarea, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.
În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,80 g/l alcool pur la ora 01.30, respectiv 1,70 g/l la ora 02.30.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 28.11.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, a inculpatului SOCACIU ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:
În data de 10.09.2008, în jurul orei 0015, organele de poliţie au fost sesizate cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe Bd. Vasile Pârvan din Timişoara.
Din verificările efectuate a rezultat că inculpatul, aflat la volanul unui autoturism, nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,Cedează trecerea'' intrând în coliziune cu un moped condus regulamentar de numitul G.R.
La data susmenţionată, inculpatul avea permisul de conducere reţinut începând cu data de 24.07.2008, ca urmare a comiterii unei alte infracţiuni la regimul rutier.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.